BANCI | Profil

BCR a primit pana acum 1.300 de notificari de dare in plata, dintre care a acceptat 1.000 si a contestat cateva zeci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-10-03 14:34

BCR a primit pana acum in jur de 1000 de notificari valide privind darea in plata a caselor ipotecare in vederea anularii datorilor, toate acceptate de banca, la care se adauga intre 200 si 300 de notificari nevalide, care nu respecta legea, a declarat Dana Demetrian, directorul de retail de la BCR.

BNR anuntase ca pana in 20 iulie au fost depuse aproape 4.000 de notificari de dare trimise unui numar de aproape 3.400 de clienti catre 24 de banci. (vezi aici detalii)

Dintre cele 1.000 de solicitari acceptate, au fost si “cateva zeci” pe care banca le-a contestat ulterior, dupa de a verificat creditele respective si a descoperit ca darea in plata nu era justificata, adica nu erau cazuri sociale sau “problematice”, a adaugat Demetrian.

Ea a exemplificat cazurile neproblematice cu cel al unei pensiuni data in plata, desi legea se refera doar la locuinte.

Demetrian a explicat ca banca trebuie sa accepte initial toate cererile de dare in plata, intrucat nu le poate valida in perioada de 10 zile impusa de lege, intrucat validarea presupune vizualizarea garantiei, ceea ce este imposibil intr-o perioada atat de scurta. “Deci trebuie sa o accepti mai intai, iar ulterior verifici garantia si, daca este cazul, o contesti”.

Reprezentanta BCR a precizat insa ca banca nu va contesta in justitie nicio dare in plata, daca aceasta repecta legea si este justificata.

Demetrian a precizat ca in ultimele luni s-a injumatatit numarul notificarilor de dare in plata primite de banca, insa aceasta s-ar putea datora si lunilor de vara. Pe de alta parte, este posibil ca unii clienti ai bancilor sa astepte scaderea tarifelor notariale pentru actele de dare in plata.

In acelasi timp, BCR desfasoara un program de reducere a datoriilor pentru clientii care nu-si mai pot achita ratele, program denumit “Sansa ta”, care i-a determinat pe unii clienti sa renunte la darea in plata a locuintei.

“De exemplu, daca cineva are restante de 10.000 lei, dar a dovedit caracter de plata corect, adica si-a dorit sa plateasca in continuare, datoria a fost blocata intr-un cont separat, urmand ca el sa plateasca lunar noua rata mai mica. Iar daca in urmatorii 3 ani clientul a reusit sa achite rata mai mica pe care a convenit-o cu banca, cei 10.000 se anuleaza”, a precizat Demetrian.

“Este un program foarte important, care a inceput acum doi ani, si care arata ce inseamna sa gasesti solutii astfel incat clientii sa-si poata pastra locunta si nu vor renunta la darea in plata”, a adaugat ea.

Demetrian a precizat insa ca nu au fost cazuri de clienti care sa incerce sa negocieze conditii mai bune de creditare pentru a renunta la darea in plata.

(stire in curs de actualizare)

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  darea in plata  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii