BANCI | Ultima Ora

Bancpost a inchis 20 de unitati si continua sa-si reduca expunerea in Romania. Grupul Eurobank a suferit pierderi de 4,1 milioane euro in Romania in primul trimestru din 2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-05-29 09:07

Banca greceasca Eurobank EFG a anuntat ieri ca subsidiara din Romania, formata din mai multe companii financiare in care Bancpost detine cea mai importanta pondere, a suferit pierderi de 4,1 milioane euro in primul trimestru din acest an, dupa ce in 2013 a avut un rezultat negativ de 40,2 milioane euro.

Eurobank Romania este cea mai putin performanta din grupul subsidiarelor din regiune detinute de banca-mama din Grecia. Astfel, subsidiara Eurobank din Bulgaria, o banca de dimensiuni comparabile cu Bancpost, a avut pierderi de doar 2,1 milioane lei, in timp ce subsidiara bancii grecesti din Cipru a reusit un profit de 5,7 milioane euro, cea din Luxemburg de 2,2 milioane euro iar operatiunile din Serbia a adus castiguri de 1 milion de euro.

Grecii si-au adancit anul trecut pierderile in Romania, dupa ce in 2012 grupul pierduse doar 35,2 de milioane de euro iar in 2011 si mai putin, respectiv 25 milioane euro. In ultimele 3 luni din 2013 pierderile au fost substantiale, de 22 milioane euro.

Activele Eurobank in Romania au ajuns la finalul lunii martie 2014 la 3,716 miliarde euro, in scadere cu 138 milioane euro fata de finalul lui 2013. Grupul isi continua astfel procesul de dezintermediere (deleveraging), adica de reducere a expunerii in Romania, conform planului strategic convenit cu autoritatile europene in urma ajutorului financiar acordat bancii pentru a se salva de la faliment. Fata de finalul lui 2012, cand activele Eurobank erau de 4,095 miliarde euro, expunerea in Romania a scazut cu 379 milioane euro.

Soldul brut de imprumuturi s-a redus cu 50 de milioane de euro in primele trei luni ale anului, la 2,659 miliarde euro, fata de cele 2,709 miliarde euro cate erau la finalul anului precedent.

Valoarea creditelor neperformante, cu intarzieri la rambursare de peste 90 de zile, a ajuns la 783 milioane euro, cu 25 de milioane mai mult decat la finalul anului precedent, cand erau la 758 milioane euro, ceea ce inseamna o rata a creditelor neperformante in jur de 30%, fata de o medie de 22% a sistemului bancar romanesc.

Bancpost continua sa-si reduca si reteaua de unitati, banca inchizand 20 de unitati de retail in primele trei luni ale anului, dupa ce pe parcursul lui 2013 au fost inchise 33 de unitati teritoriale. Astfel, numarul unitatilor Bancpost a scazut la 187 de unitati de retail, la care se adauga cele 9 unitati destinate clientilor companii.

Precizare

Datele prezentate mai sus au fost extrase din prezentarea Eurobank cu privire la rezultatele consolidate ale subsidiarelor din strainatate, grupul grecesc avand in Romania mai multe companii, alaturi de Bancpost, si anume: ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Grupul nu prezinta detaliat rezultatele pentru fiecare companie, asadar datele aferente Bancpost sunt diferite fata de cele ale grupului de companii din Romania.

Nu se cunosc rezultatele exacte aferente Bancpost, intrucat banca locala nu a furnizat niciun fel de informatii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

Din aplicatia BT Pay s-au deschis 10.000 de conturi in 2 luni

Peste 10.000 de persoane au devenit clienți ai Băncii Transilvania în decurs de două luni fără a fi necesar niciun drum la bancă, doar folosind aplicația BT Pay pentru deschiderea contului curent, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Opțiunea Deschidere de cont detalii

 



 

Ultimele Comentarii