BANCI | Ultima Ora

Bancile detin doar o treime din piata creditarii din SUA, in valoare de 18 trilioane de dolari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-03 12:54

Bancile americane detin doar o treime din volumul total de credite acordate in Statele Unite, o alta treime fiind in bilanturile institutiilor caracterizate ca investitori pe termen lung, precum firmele de asigurari, fondurile de pensii si fondurile mutuale, in timp ce bancile ipotecare de stat, in principal Fannie Mae si Freddie Mac, acorda 20% din volumul total de imprumuturi.

O pondere de 14% din volumul total de credite revine restului firmelor din sectorul non-bancar, precum brokeri, fonduri tip money market, IFN-uri, emitenti de obligatiuni, fonduri imobiliare.

Volumul de credite acordate de bancile si alte firme financiare din SUA se ridica la 38 de trilioane de dolari (38 de mii de miliarde), de 2,2 ori mai mare decat PIB-ul tarii, de 18 trilioane de dolari in 2014.

Soldul creditelor din Statele Unite este constituit din credite acordate sectorului privat nefinanciar (43% din total), titluri de stat (27%) si obligatiunile straine detinute de sectorul financiar american.

Creditarea in SUA ca pondere in PIB a crescut permanent de-a lungul ultimilor 50 de ani, insa dupa criza din 2008 a scazut si si-a reluat cresterea abia din acest an, se arata intr-o prezentare a vicepresedintelui Federal Reserve, banca centrala a Statelor Unite, Stanley Fischer. (vezi aici detalii)

GSEs este acronimul pentru firmele financiare detinute de stat, IC.PF.MF.ETF reprezinta acronime pentru firme de asigurari (IC), fonduri de pensii (PF), fonduri mutuale (MF) si exchange-traded funds (ETF).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii