BANCI | Profil

Banca Transilvania si-a asumat o politica de creditare responsabila

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-03-16 14:50

Finanţarea sustenabilă este un credit responsabil atât pentru bancă, cât şi pentru clienţi. Prin ceea ce facem zi de zi la bancă, punem în legătură banii, economiile clienţilor, fondurile atrase de la investitori cu proiectele antreprenorilor, se arata in Politica de sustenabilitate a Bancii Transilvania (BT), in care se mai adauga urmatoarele:

Deciziile BT de creditare au la bază principiul folosirii responsabile a banilor şi ţinem cont de riscurile tranzacţiei, rentabilitatea aşteptată, dar şi impactul proiectului asupra mediului şi comunităţii. Evaluăm atât informaţiile financiare, cât şi cele non-financiare.

- Susţinem proiecte de eficiență energetică în diverse domenii, agricultura şi domeniul medical, economia circulară, afacerile mici, proiecte de energie regenerabilă și eficiență energetică, achiziţia de maşini electrice sau hibrid.

- Stimulăm inovaţia şi impactul pozitiv prin finanţare – în
agricultură, sectorul medical, educaţie, producţie şi servicii, industrii creative.

- Contribuim la creşterea ideilor aflate la început de drum, potenţând dezvoltarea start-up-urilor pentru a deveni campioni locali.

- Asigurăm incluziunea financiară prin finanţarea companiilor mici, PFA-urilor şi întreprinderilor familiale.

- Ne propunem să construim un portofoliu de finanţări green/climate finance.

- Am crescut ponderea aspectelor ESG (risc de mediu, social și guvernanță corporativă) în procesul de creditare pentru companii.

- Vom extinde modelul de analiză non-financiară ESG (evaluarea riscurilor de mediu şi sociale) la nivelul întregului portofoliu de clienţi.

- Riscul de mediu este analizat de BT de peste 10 ani pentru orice client persoană jurică, banca având inclusiv o echipă dedicată.

- Acolo unde investiţia poate genera un risc pentru mediu, abordarea este să stabilim împreună cu clienţii un plan de măsuri pentru diminuarea riscurilor.

- Suntem partener cu fonduri de eficienţă energetică, cu activitate în România.

- Nu finanțăm anumite proiecte: producția și comerțul de armament, producția și comerțul cu alcool și tutun, produse chimice dăunătoare, exploatarea nesustenabilă a pădurilor, jocurile de noroc etc.

Taguri: Banca Transilvania  credite noi  banca  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii