BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania plateste un dividend de doar 0,06 lei pe actiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-03-22 22:56

Banca Transilvania a decis sa distribuie si in acest an dividende sub forma de numerar actionarilor sai, pe langa traditionalele actiuni gratuite, dar cu o valoare de 6,5 ori mai mica decat anul trecut.

Astfel, banca a stabilit valoarea dividendului brut pe actiune in acest an la 0,06 lei/actiune, fata de 0,39 lei cat a fost anul trecut.

Valoarea dividendului BT este, de asemenea, substantial mai mica si in comparatie cu dividendul stabilit de BRD pentru acest an, de 0,73 lei/actiune.

Pe de alta parte, actionarii BT, spre deosebire de cei ai BRD, vor primi si actiuni gratuite, in valoare totala de 695 milioane lei, fata de 620 milioane lei anul trecut.

Pretul unei actiuni BT (TLV) a scazut astazi cu 1,09% fata de ziua precedenta, la 2,7300 lei. In acelasi timp, actiunile BRD au avut o scadere mai mica, de 0,49%, la 12,100 lei.

Anul trecut valoarea dividendului a fost mult mai mare in conditiile in care BT obtinuse un castig important suplimentar de 1,6 miliarde lei in urma preluarii Volksbank, in 2015.

Pe de alta parte, dupa cum a declarat seful bancii, Omer Tetik, BT are nevoie de o rezerva de cash in acest an in cazul in care va decide sa mai preia o banca.

Conform anuntului facut astazi de BT, la AGA din 26 aprilie urmeaza a se aproba “propunerea de repartizare a profitului net realizat in suma de 1.228.440.318 lei, astfel: alocarea sumei de 314.052.189 lei pentru rezerve legale si alte rezerve, a sumei de 914.388.129 lei pentru rezerve din profit net de repartizat, suma din care se va distribui suma de 219.000.000 lei ca dividende. Aprobarea fixarii unui dividend brut/actiune de 0,0600650382 lei.”

De asemenea, "majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2016, în sumă de 695.388.129 lei, prin emiterea unui număr de 695.388.129 acţiuni, cu valoarea nominală de 1 leu/acțiune, în beneficiul acționarilor înregistrați în Registrul Acționarilor ținut de Depozitarul Central la data de înregistrare ce va fi stabilită de AGA (propunere 4 august 2017)."

Taguri: BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Indici bursa  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii