BANCI | Interviu

Banca Transilvania face clientilor Volksbank cu credite in franci o oferta de nerefuzat, care-i ia painea de la gura avocatului Piperea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-07 16:20

Banca Transilvania a anuntat ca este dispusa sa anuleze clientilor Volksbank cu credite in franci elvetieni celebrul comision de risc, reprezentand o treime din rata lunara, dar si sa ramburseze contravaloarea acestuia celor care l-au platit pana acum, adica exact ceea ce a reusit pana acum in cadrul proceselor colective si individuale avocatul Gheorghe Piperea, pe care comisionul de risc l-a facut celebru.

In plus, BT, care a anuntat astazi finalizarea tranzactiei de preluare a Volksbank, va oferi o reducere de 22,5% pentru clientii care doresc conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau euro.

Anuntul BT: "Primele decizii luate de Banca Transilvania sunt urmatoarele: stoparea calcularii comisionului de risc pentru clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania si care au semnat contracte care includeau acest aspect; returnarea sumelor incasate cu titlu de comision de risc, in etape, prin diminuarea creditului în sold; reduceri la creditele celor care vor dori conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau in euro si prelungirea cu o luna, pana la data de 17 mai a.c., a deciziei privind inghetarea cursului CHF la nivelul 31.12.2014.

Concret, Banca Transilvania va oferi, din 4 mai a.c., in sediile Volksbank Romania, o reducere de 22,5% pentru clientii care doresc conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau euro. In plus, la acest procent va fi adaugata, dupa caz, valoarea comisionului de risc.

Este vorba de aproximativ 18.300 de clienti Volksbank Romania care pot beneficia de solutiile Bancii Transilvania."

Prin eliminarea comisionului de risc si despagubirea celor care l-au platit pana acum, BT pune capat proceselor initiate cu acelasi scop de clientii reprezentati de Piperea, iar recent si de ANPC, intr-un caz tip class action, care implica eliminarea respectivului comision din toate contractele de credit, in cazul propununtarii unei decizii in acest sens a unei instante de judecata.

Volksbank a lansat la sfarsitul anului trecut o oferta neoficiala, inainte de a se decide vanzarea catre BT, prin care clientii urmau sa primeasca un discount de 30-35% din valoarea creditelor, inainte ca acestea sa fie convertite din CHF in lei sau euro.

Echivalentul discount-ului ar fi fost o conversie a creditelor la un curs de aproximativ 3 lei pentru un franc, fata de 4,2 lei la cat a ajuns in prezent si 2 lei cat era in momentul acordarii acestor credite, majoritatea in perioada 2007-2008.

Oferta de astazi pare, asadar, mai avantajoasa, intruct discount-ul cumulat din eliminarea comisionului de risc si reducerea valorii creditului inainte de conversie este in jurul a 50%, fata de 30-35% in oferta initiala.

Totusi, sa nu uitam ca un discount mai mare la valoarea creditului ar putea fi mai avantajos decat reducerea comisionului de risc, in cazul in care noua dobanda in lei va fi mai mare decat cei in franci elvetieni.

Oferta detaliata prezentata de BT:

Oferta Bancii Transilvania pentru clientii cu credite in franci elvetieni:

- este valabila din 4 mai a.c., in unitatile Volksbank Romania;

- conversia se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei in fata notarului public;

- reducere de 22,5% pentru clientii care doresc conversia creditelor din CHF in lei sau in euro; la acest procent se adauga comisionul de risc platit efectiv de clienti pe tot parcursul derularii creditului. Valoarea efectiva a reducerii totale difera astfel in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de eventuale restante şi penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catre clienti;

- stoparea calcularii comisionului de risc/administrare pentru toti clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania şi care au semnat cu Volksbak Romania contracte de credit in valuta CHF, precum şi returnarea sumelor deja platite de clienti in contul acestui comision, prin diminuarea creditului in sold;

- prelungirea cu o luna a deciziei privind inghetarea cursului CHF, pana la 17 mai a.c., la nivelul din 31 decembrie 2014;

Fluxul ofertei:

- incepand cu data de 4 mai a.c. clientii Volksbank Romania vor fi contactati telefonic şi invitati la o intalnire, la unul dintre sediile VBRO; in prezent este in pregatire infrastructura Volksbank Romania, aşa incat totul sa decurga conform aşteptarilor;

- BT va acorda prioritate cazurilor sociale şi clientilor care, in ciuda greutatilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au ramas buni platnici.

Stoparea calculului comisionului de risc/administrare se va aplica inclusiv pentru clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania şi care au semnat contracte de credit cu Volksbank Romania atat in lei, cat şi in euro şi USD. Returnarea va fi efectuata prin diminuarea creditului in sold care se va aplica la o data ulterioara, dupa finalizarea programului de conversie pentru clientii VBRO cu imprumuturi in franci elvetieni.

Comentarii

marius
Felicitari BT!
Astfel se demonstreaza ca avocatul Piperea a avut dreptate, dincolo de atacurile mizerabile la adresa sa.

Gigi
Articol
Fiti fara grija ca are Piperea ce sa manance. Este si un merit al lui in aceasta oferta, pentru ca daca fiecare sta in banca lui......la sfantul asteapta mai venea o astfel de oferta.

cosming
mda
E o solutie practica pentru BT ca sa-si diminueze riscurile cu portofoliul de calitate indoielnica pe care l-a achizitionat de la VB. Oricum, tinand seama de ultimele evolutii in hotararile judecatoresti - comisionul de risc este abuziv iar modul de calcul a dobanzii nu este transpartent deci este de asemenea abuziv, clientii finali nu primesc un discount suficient... De ce ? E simplu : BT ar trebui sa inapoieze pe langa com. de risc si diferentele de dobanda si penalitatile care in mod sigur vor fi acordate de catre instantele judecatoresti. In concluzie : clientul ar avea mult mai mult de castigat la final daca asteapta hotaratea definitiva a instantei.

Tanase Zapciu
Ia pe naiba, este o alta propaganda mincinoasa. Rusine BT.
Se vede ziaristule ca nu poti dormi de grija avocatului Piperea. Omule, acest avocat este de departe omul care a spart abuzurile bancilor, un om care are un merit pe care alte gunoaie nu il pot avea intrucat sunt in slujba bancilor. Oferta BT este o bataie de joc. Se trec contracte de la dobanda fixa la cea variabila. Nu se restituie sumele abuzive cu dobanzi legale. Iar ROBOR este controlat de BNR, in boom-ul 2007 era pe la 15% asa ca cine face dobanzi variabile pe oferta \"care ia painea de la gura lui Piperea\" te poate arunca in faliment. Bancile acestea nu urmaresc decat sa curete cat mai repede cacatul facut si urat mirositor in anii 2007 - 2009 cu clauze abuzive. Ne facem ca uitam ca aceste banci au fost salvate de FMI si BM pe banii romanilor si ca sunt protejate de sistemul juridic corupt. D-asta suntem saraci, ca sa poata gunoaiele de banci sa traiasca pe spatele fraierilor care s-au imprumutat la ele. Si cand te gandesti ca au calcat legea in picioare la propriu, nu este asta un cartel organizat? Un genocid financiar facut romanilor? Un atac terorist la siguranta economica a Statului (pentru ca totalitatea cetatenilor formeaza Statul)?

Gogu
stoparea abuzurilor
Chiar ca n-ai inteles nimic mai ziaristule cu patru clase. Ori faci pe prostul, poate. Oamenii n-au dat in judecata bancile de grija lui Piperea, ca n-avea ce sa manance. Oamenilor li se furau bani din buzunar, ani de zile, dupa o schema infractionala bine pusa la punct, insusita de tot cartelul bancar, totul cu acordul tacit al BNR. De aceea cand s-au prins unii clienti de furtisag si au dat banca in judecata, au cazut mai multe scheme infractionale precum un castel din carti de joc. Astept cu drag si nerabdare sa cada si cacatul de la BCR, caci s-au manjit cu el prea tare de 5 ani. Pute de la o posta. Asa ca drag ziarist, daca banca a recunoscut tacit ca a furat, inapoind acele sume celor pagubiti, treaba este buna. Si-a spalat si imaginea, acum putand sa se dea dinnou virgină. Ce mi-ar fi placut mai Comane sa fi facut tu credit in aceste conditii sau si mai bine, in conditiile de la BCR, sa fi vazut noi acum dacă mai mâncai căcat.

Nae
Banca se preface ca mananca prajitură...
... dar de fapt mănâncă căcat. VBR a furat banii oamenilor, vanzându-le în loc de credite nişte bombe cu ceas, iar BT le inapoiază o parte din bani, tinand pentru sine dobanda la acei bani furati. Cum e nea Comane, daca iti vand un ceas, iar acesta are inauntru otrava, cine este vinovat daca mori? Dupa logica bancii, tu desigur, caci tu ti-ai dorit ceasul, ai si semnat ca-l cumperi, nu?! Dar legal, in fata oricarui judecator corect, cel care ti-a vandut ceasul este vinovat de crima cu premeditare. Vezi tu mai Comane, asta face Piperea, le demonstreaza judecatorilor cum VBR si BCR sunt vinovate de crima cu premeditare. Asa ca nu mai incerca sa-i scoti basma curata pe acesti asasini ce se impauneaza cu numele de BANCHER. Zi-le mai bine pe nume: CRIMINALI, INFRACTORI, ASASINI, NEMERNICI etc. Au scapat ieftin doar cu inapoierea sumelor furate, locul conducerii VBR si BCR este la inchisoare!

andrada
credite CHF
O mare pacaleala! Nu se se restituie niciun comosion de risc. Comisionul de risc se restituie cu conditia sa se accepte oferta de transformere din CHF in lei si un procent de 20%.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii