BANCI | Analiza

Banca Transilvania estimeaza scaderea cu un sfert a profitului brut in 2008, la 300 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-24 10:07

Banca Transilvania estimeaza pentru acest an o scadere cu un sfert a profitului brut, la 300 milioane lei, fata de 400 milioane lei cat a obtinut in 2007, din cauza cresterii cheltuielilor si a volumului de provizioane (vezi documentul atasat)

Veniturile totale estimate de banca pentru 2008 sunt de 1.194,20 lei, cheltuielile totale de 774,20 lei iar provizioanele nete de 120 milioane.

In 2007, Banca Transilvania a realizat venituri de 1.017,49 lei, cheltuieli totale de 537,93 lei, provizioane nete de 76,41 lei si profit brut de 403,15 lei.

2008, obiective majore

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bãncii Transilvania, declarã: „Focusul Bãncii Transilvania este, în 2008, profitabilitatea si rentabilitatea. In plus, ne-am propus o politicã de risc mai prudentã, având în vedere conditiile dificile de pe piata financiarã internationalã. Ne-am fixat obiective calitative si cantitative, cum ar fi cresterea profitului cu 30% fatã de cel operational brut din 2007, cu 25% mai multi clienti, dar si  realizarea unui nivel al activelor de 19,4 miliarde lei”, se arata intr-un comunicat al bancii (vezi documentul atasat).

Peste 46 de milioane de EUR pentru investitii: Banca Transilvania va investi în acest an pentru consolidarea retelei teritoriale, sisteme IT si pentru dezvoltarea companiilor Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA.    

Retea teritorialã: Planul pentru 2008 cuprinde deschiderea a 80 de unitãti, asa încât reteaua BT sã ajungã la peste 500 de locatii. De asemenea, Centrul Regional BT Bucuresti va avea un sediu nou, în zona Bãneasa, lucrãrile urmând sã fie finalizate în aceastã varã.

IT & operatiuni: O altã prioritate este înlocuirea aplicatiei informatice bancare (sistemul informatic de core-banking), pentru a gestiona numãrul tot mai mare de tranzactii si de operatiuni dispuse de cei peste un milion de clienti activi. Platforma va servi, de asemenea, cresterii sigurantei tranzactiilor si lansãrii de produse noi: e-banking, cardurile cu cip.

Subsidiarele Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA: Pentru a fi atinse tintele individuale de profit ale companiilor membre, dar si cele ale întregului grup financiar, Banca Transilvania si-a propus, si în acest an, alocarea de noi resurse. Sunt urmãrite, pentru anul în curs, consolidarea cotelor de piatã ale subsidiarelor si cresterea ofertei.  In plus, se urmãreste asigurarea unui ritm superior fatã de concurentã, prin cresterea calitãtii serviciilor Grupului, prin inovatie si cu ajutorul retelei de distributie tot mai extinse.

Horia Ciorcilã, Presedintele Consiliului de Administratie al Bãncii Transilvania, afirmã: „Avem un start optimist pentru acest an si dorim sã continuãm succesul înregistrat de bancã, în 2007. ªi la aceastã Adunare a Generalã a Actionarilor ne-am asumat obiective mari, pentru consolidarea bãncii. Avem – ca si pânã acum – sustinerea actionarilor pentru tot ce înseamnã strategia Bãncii Transilvania”.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii