BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania dezvaluie pretul platit pentru Bancpost, ERB Retail IFN si ERB Leasing: 306 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-04-04 09:23

Banca Transilvania anunta finalizarea tranzactiei de preluare a Bancpost si a subsidiarelor acesteia, ERB Retail IFN si ERB Leasing, pentru care a achitat in total 306 milioane euro.

Comunicatul BT:

Banca Transilvania a achiziționat Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN

Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entități în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziționată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro.

Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane euro (77% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN, 6,79 milioane euro (63% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă).

În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost.

“Achiziția Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Urmează un plan ambițios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania - Bancpost. Suntem pregătiți să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susținerea antreprenorilor şi economiei româneşti. Mulțumim reprezentanților Eurobank şi Bancpost pentru abordarea profesionistă şi colaborarea care a dus la succesul acestei tranzacții”, declară Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație, BT.

Managementul integrării

Banca Transilvania l-a mandatat pe Leontin Toderici, Director General Adjunct - Chief Operations Officer în cadrul Băncii Transilvania, pentru a coordona integrarea în Grupul Financiar BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci, BT şi Bancpost.

Leontin Toderici are peste 20 de ani de experiență în banking, este doctor în informatică economică şi absolvent de EMBA.

Detalii pentru clienții Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN

 Pentru operațiuni, servicii şi consultanță, clienții trebuie să se adreseze, în continuare, entităților respective.

 Conturile clienților Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

 Informații contact: 0800 110 200; 021 3020 789; infocenter@bancpost.ro

Banca Transilvania & Bancpost

Cu peste 13% cotă de piață, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajați şi aproape 500 de sedii. Este prima instituție bancară care a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018.

Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piață, peste 1 milion de clienți şi 147 de sedii.

Partenerii BT

Banca Transilvania colaborează cu A.T. Kearney Management Consulting pentru planificarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT. Pentru achiziție, consultantul financiar unic pentru Banca Transilvania a fost Barclays Bank PLC, consultanța juridică a fost asigurată de PeliFilip, iar consultanța financiară pentru aspecte contabile și de diligență, de Deloitte.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii