BANCI | Ultima Ora

Banca Comerciala Carpatica (BCC) precizeaza ca nu are nicio legatura cu firma de asigurari omonima

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-02 16:16

Banca Comerciala Carpatica (BCC) precizeaza intr-un comunicat ca informatiile aparute astazi in presa privind situatia referitoare la domeniul asigurarilor, si in cadrul carora s-au utilizat denumirea „Carpatica SA”, expresia „banca” si/sau imagini ale unor locatii ale Bancii, nu au nicio legatura cu Banca Comerciala Carpatica S.A.

Banca a facut acest anunt dupa ce procurorii DIICOT au derulat mai multe percheziţii in Sibiu şi Bucureşti la sediile Carpatica Asig, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

BCC mai adauga urmatoarele, in comunicatul de presa:

Banca Comerciala Carpatica S.A. („BCC”) este o institutie de credit solida, listata pe o piata reglementata, si care isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu legislatia in vigoare a Romaniei, fiind autorizata si operand sub supravegherea prudenţială a Bancii Nationale a Romaniei.

Banca Comerciala Carpatica se afla intr-o noua etapa de dezvoltare si consolidare, in urma preluarii unui pachet de aproape 55% din actiunile BCC de catre Nextebank S.A., banca detinuta de catre Emerging Europe Accesion Fund („EEAF”), fond de private equity ai carui principali investitori sunt institutii financiare internationale: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (“BERD”), Fondul European pentru Investitii (parte din grupul Bancii Europene pentru Investitii) (“FEI”), DEG – Banca de Dezvoltare a Guvenului Germanei si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB). Acest lucru inseamna o mai buna capitalizare a bancii si creeaza premisele unei dezvoltari durabile, primii beneficiari fiind clientii nostri.

Achizitia de catre Nextebank a fost aprobata recent si de Consiliul Concurentei, iar incepand cu data de 02.03.2016, actionarul majoritar, Nextebank S.A., a lansat o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor emise de BCC, proces aflat in derulare pana la data de 22.03.2016.

Asiguram clientii cu privire la faptul ca managementul bancii si noua structura a actionariatului sunt angajati in procesul strategic de repozitionare a bancii si de administrare in conditii de siguranta a resurselor atrase de la clienti.

Obiectivul principal al Bancii Comerciale Carpatica este acela de a creste performanta bancii prin servicii de calitate, urmarind o mai buna pozitionare in randul institutiilor bancare din Romania. Preocuparea noastra prioritara este clientul, fata de care ne-am luat un angajament si fata de planurile caruia ne-am asumat raspunderea financiara.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii