BANCI | Interviu

Banca Centrala a Austriei face precizari cu privire la expunerile bancilor austriece in Europa de Est

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-08 09:56

Trei sferturi din expunerea băncilor austriece in Europa Centrala, de Est si Sud-Estul Europei (CESEE) este aferenta tarilor din Uniunea Europeana (UE) prezente in regiune, se arata intr-un comunicat al Bancii Centrale Austriece (Oesterreichische Nationalbank).

In acelasi timp, expunerea aferenta Austriei insumeaza doar o cincime din expunerea totala in regiune a tarilor din zona euro (EU-15), precizeaza banca centrala a Austriei.

Aceasta mai precizeaza ca cresterea economica din sud-estul Europei continua sa fie semnificativ mai mare decat in UE.

Banca centrala a Austriei mai mentioneaza ca supravegheaza atent actictivitatea bancilor austriece, aceste mentinand niste niveluri satisfacatoare de lichiditate si de capital.

Guvernul austriac a adoptat un ajutor destinat sectorului bancar inca din octombrie 2008, pentru a preveni riscurile relevate acum de analisti si agentiile de rating. Valoarea pachetului de ajutor pentru sistemul bancar din partea autoritatior austriece se ridica la 100 de miliarde de euro, se mai precizeaza in comunicatul Oesterreichische Nationalbank.

Bancile austriece au acordat împrumuturi în valoare de 201 miliarde euro (254 miliarde dolari), echivalentul a 75% din produsul intern brut (PIB) al Austriei, potrivit Reuters.

Guvernul estimeaza ca ar fi nevoie de 15 miliarde de euro pentru potentiale injectii de capital in vederea protejarii bancilor de criza financiara.

Cu toate acestea, increderea in stabilitatea Austriei si a sistemului bancar este dincolo de indoieli, a declarat vineri guvernatorul bancii centrale a Austriei, Ewald Nowotny, citat de Reuters.

Bondurile si CDS-urile Austriei au ajuns la niveluri record in aceasta luna, dupa ce Moody's a publicat un raport in care avertiza ca Europa de Est ar putea deveni un pericol pentru bancile din tarile vestice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii