BANCI | Stirea Zilei

Banca Carpatica devine Patria Bank dupa fuziune si urca pe locul 18 in topul bancilor, avand planuri de extindere prin achizitii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-24 00:04

Banca Carpatica urmeaza sa fuzioneze cu Patria Bank si sa-i preia numele acesteia, noua banca detinand active de patru miliarde lei, urcand astfel pe locul 18 in topul bancilor dupa active, inaintea Eximbank si dupa Intesa Sanpaolo Bank.

Patria Bank spune insa ca are planuri de crestere prin noi achizitii. (vezi aici detalii)

In prezent, Carpatica are active de 2,899 miliarde lei si pasive de 2,725 milliarde lei, in timp ce Patria Bank detine active de 1,166 miliarde lei si pasive de 927 milioane lei.

Patria Bank, detinuta de fondul de investitii EEAF Financial Services B.V., este actionar majoritar la Carpatica, cu 64,1% din capitalul social al bancii, in valoare de 141,3 milioane lei, in timp ce fostul actionar majoritar Ilie Carabulea mai are 18,4% din actiuni, restul fiind impartite intre diverse persoane fizice si juridice.

In urma fuziunii, participatia lui Carabulea urmeaza sa scada la 10,8% din capitalul Carpatica, in timp ce fondul EEAF isi va majora detinerea la 78% din actiunile Carpatica.

Diluarea participatiilor actionarilor Carpatica a survenit in urma stabilirii ratei de schimb a actiunilor celor trei banci, o actiune Patria Bank urmand a fi schimbata cu trei actiuni Carpatica.

Rata de schimb a fost determinata prin raportarea valorii de piata a actiunilor celor doua banci: 0,0882 RON/actiune la Banca Carpatica si 0,2696 lei/actiune la Patria Bank.

Valoarea de piata a actiunilor a rezultat in urma stabilirii, de catre de Ernst & Young, a valorii de piata (valoarea justa) a celor doua banci, in functie de valoarea activului net al acestora, respectiv diferenta dintre active si pasive: 194 milioane lei pentru Carpatica si 262 milioane lei pentru Patria Bank.

Capitalul social al Bancii Carpatica ulterior implementarii fuziunii va fi de 376 milioane lei, reprezentat de 3,7 miliarde actiuni avand o valoare nominala de 0,1 lei/actiune.

In prezent, Banca Carpatica are un capital social de 220 milioane lei iar Patria Bank de 194 milioane lei, in total 414 milioane lei, mare mare decat al noii banci rezultata in urma fuziunii.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR detaliile fuziunii Carpatica - Patria Bank

Taguri: refinantare credit  Patria Bank  card euro  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii