ASIGURARI | Ultima Ora

ASF anunta ca piața asigurărilor a înregistrat evoluții pozitive în 2015

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-05 15:24

ASF anunta ca piața asigurărilor a înregistrat evoluții pozitive în 2015 (conform datelor provizorii): a fost primul an de creștere după criza financiară (peste 8% per ansamblu , cu un avans chiar de 11% la asigurări de viață), costurile de distribuție urmează în sfârșit o pantă de scădere, rata daunalității s-a comprimat cu peste 5 puncte procentuale, iar rata combinată (cheltuieli şi daune raportate la primele subscrise) – indicator esențial al sănătății industriei - a scăzut substanțial, cu aproape 10 puncte procentuale față de anul precedent, dar încă rămâne supraunitară (118%).

"Toate aceste progrese ne dau încrederea că piața se așează pe baze sănătoase și solide", precizeaza  ASF intr-un comunicat, in care mai arata urmatoarele:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat, în ianuarie 2016, o amplă consultare cu participanții pe piața asigurărilor, de la asigurători, brokeri, organizații și asociații profesionale, la asociații patronale ale transportatorilor și reprezentanți ai consumatorilor, sub forma unor grupuri de lucru, care să contureze propuneri pentru actualizarea, simplificarea și alinierea cadrului legislativ și normativ pe piața asigurărilor. Scopul acestui exercițiu este tocmai îmbunătățirea calității produselor de asigurare în beneficiul asiguraților, informarea și protecția consumatorilor, transparentizarea și eficientizarea pieței, dar și alinierea la bunele practici ale țărilor europene.

Grupurile de lucru, ale căror componenţă şi direcţii principale de acţiune au fost făcute publice (vezi aici), își desfășoară activitatea sub forma unor reuniuni săptămânale și lucrează pe baza unor ipoteze de lucru ca rezultat al propunerilor tuturor participanților. Aceste ipoteze se centralizează și se asamblează lunar, urmând ca în 3 luni cel târziu să avem conturat un set de propuneri normative și legislative de competența Consiliului ASF și a Parlamentului.

Dintr-un exces de zel, o serie de mijloace media, în principal unele canale de televiziune, pun în dezbatere publică diverse ipoteze, declarații sau păreri personale ale participanților la aceste grupuri de lucru, prezentate ca "acorduri" sau "înțelegeri" și ca ”schimbări” iminente în piața asigurărilor.

Pozițiile oficiale ale ASF sunt stabilite numai de către Consiliu și sunt publicate în urma ședințelor săptămânale, prin comunicatele de presă transmise de fiecare dată.

De aceea, invităm publicul să ia în considerare numai acele proiecte puse oficial în dezbatere publică de către Consiliul ASF - pentru normele secundare, de către Guvern, prin Ministerul Finanțelor Publice, sau de Parlament, prin Comisiile de specialitate - în cazul inițiativelor legislative, pentru care ASF nu are competență. Orice alte știri, opinii sau comentarii în media, unele chiar fără o minimă documentare sau competență, nu numai că sunt neavenite, dar distorsionează inițiativele bune și induc în eroare publicul consumator. Din grijă și respect pentru cei peste 10 milioane de asigurați, ASF se poziționează de partea consumatorilor și susține dezvoltarea unei competiții oneste și sănătoase, care să conducă la evoluții sustenabile și suportabile, în contextul unei piețe stabile și mature.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii