ASIGURARI | Noutati ASF

ASF a prelungit cu trei luni suspendarea activității LIG Insurance

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-10 16:26

ASF a prelungit cu trei luni suspendarea activității LIG Insurance (comunicat al ASF):

Consiliul ASF a analizat în ședința de joi, 9 iunie 2016, situația Societăţii de Asigurare -Reasigurare LIG Insurance S.A. pe baza rezultatelor unei acțiuni de control desfășurate în prima parte a acestui an și a decis menținerea interdicției de exercitare a activității pe o perioadă de încă trei luni, în vederea intensificării eforturilor de restabilire a situației financiare și reîncadrare în indicatorii de prudențialitate prevăzuți de Legea nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare.

Din cauza unui cumul de încălcări ale normelor financiare, contabile și de management operațional, LIG Insurance – autorizată pentru asigurări generale - are activitatea suspendată din luna februarie a anului 2015, societatea asumându-și aplicarea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate de ASF.

Evaluarea discutată în cadrul Consiliului ASF, pe baza datelor pe anul 2015, a relevat că, în continuare, LIG Insurance nu dispune de fondurile proprii de bază necesare acoperirii cerinței de capital minim (MCR), respectiv a cerinței de capital de solvabilitate (SCR). Drept urmare, Consiliul ASF a dispus ca, în termen de o lună, LIG Insurance să transmită un plan de finanțare pe termen scurt privind aducerea fondurilor proprii eligibile la nivelul necesar respectării cerinței de capital - MCR.

De asemenea, societatea are la dispoziție două luni pentru refacerea planului inițial de remediere, incluzând măsuri care să asigure un nivel al fondurilor proprii eligibile suficient pentru acoperirea cerinței de solvabilitate – SCR, respectiv să permită îmbunătățirea profilului de risc în vederea unei reduceri corespunzătoare a necesarului de capital. Termenele de restabilire a indicatorilor MCR și SCR curg de la data de 20 aprilie 2016.

Totodată, Consiliul ASF a interzis societății LIG Insurance să dispună liber de plasamentele financiare, terenurile și clădirile pe care le deține.

LIG Insurance a fost inclusă anul trecut în exercițiul BSRE de auditare independentă a 21 de societăți de asigurare cu cote de piață reduse. Rezultatul auditului a arătat că LIG Insurance nu respecta cerințele de solvabilitate nici măcar conform regimului Solvabilitate I, cu atât mai puțin potrivit regimului Solvabilitate II, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. De asemenea, LIG Insurance nu respecta nici prevederile referitoare la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati ASF



Genox Invest si Vitalinvest, platforme de investitii in criptomonede neautorizate de ASF, care pot fi inselatorii

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat la rubrica ALERTE INVESTITORI noi platforme de investitii in criptomonede neautorizate, care se pot dovedi inselatorii si in care va recomandam sa nu investiti bani. Ultimul site de acest detalii

Norma ASF privind prospectul schemei de pensii private a fost modificata

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară Bucureşti, 15 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: • Reglementare Regulamentul de modificare și completare a Regulamentului A.S.F. nr. 3/2013 pentru autorizarea și funcționarea contrapărților centrale emis în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 iulie 2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapărțile centrale detalii

O noua platforma de investitii in criptomonede, Geneoninvest, ar putea fi inselatorie, avertizeaza ASF

O noua plaforma de investitii in criptomonede precum bitcoin, Geneoninvest (vezi foto), ar putea fi o inselatorie, fiind inclusa in lista autoritatilor nesupravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF): "DAWG SOLUTIONS LLC (GENEON INVEST - detalii

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins

ASF a aprobat intrarea BERD in actionariatul Euroins, conform unui comunicat ASF: Bucureşti, 8 februarie 2023 – În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează: A) Autorizare Aprobarea domnului Gabriel Radu în calitate de membru al Consiliului de Administrație la societatea BRD Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului Radu-George Brăgărea pentru un nou mandat în funcția de membru - Vicepreședinte al Directoratului la societatea Uniqa Asigurări de Viață S.A.; Aprobarea domnului detalii

 



 

Ultimele Comentarii