RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati? De la 2.000 de lei am ajuns la 8.000 de lei de plata!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-04-08 09:32

"EOS KSI m-a anuntat ca suma de platit la un credit preluat de la banca este 8568,82RON.

Nu stiu ce calcule au facut, ce dobanda au pus, ca este astronomica.

Suma a oscilat din 2006 de la 2000 la 3000, 4000 lei. Acum e mai mult. 8.000lei.

In acesta situatie sunt acum. Am angajat un avocat, care nu imi ia bani decat de timbrat, sa vedem ce branza iasa.

Intrebarea e: are voie EOS KSI sa puna dobanzi sau penalitati, astfel incat suma de plata sa ajunga la 8.000 de lei, de la 2.000?", intreaba o cititoare.

Raspuns Reclamatiibanci.ro

Stimata doamna,

Legea interzice bancilor sau firmelor de recuperare creante sa aplice dobanzi sau penalitati creditelor aflate in faza de executare silita.

Astfel, in OUG Nr.52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, in vigoare din 30 septembrie 2016, se prevede urmatoarele:

“Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare.”

Anterior intrarii in vigoare a legii, EOS KSI a aplicat dobanda legala in cazul creantelor cesionate, dupa cum mi-au precizat reprezentantii firmei.

Dobanda legala penalizatoare este prevazuta in Ordonanta de Guvern nr. 13/2011, conform careia rata dobanzii legale penalizatoare se stabileste la nivelul ratei dobanzii de referinta a BNR, in prezent de 2,25%, plus 4 puncte procentuale, in total 6,25%. Daca s-a stipulat plata in moneda straina, dobanda legala este de 6% pe an, mai spune legea. (Vezi aici raspunsul integral)

Probleme cu banca? Scrie-ne aici si te ajutam!

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

Am luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

 



 

Ultimele Comentarii