BANCI | Profil

Angajatii UniCredit Tiriac Bank planteaza copaci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-20 17:33

Asociaţia MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank au plantat sâmbătă, 18 octombrie, 2000 de puieţi de brad într-o zonă defrişată din Parcul Naţional Piatra Craiului, în apropierea comunei Sătic din judeţul Argeş. Plantarea este rezultatul unui joc online prin care angajaţii UniCredit Ţiriac Bank au achiziţionat copaci, repopulând o pădure virtuală corespondent al uneia reale.

Jocul Pădurea Noastră – www.padureanoastra.ro – a fost iniţiat de Asociaţia MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank ca un proiect inedit de CSR de mediu. Obiectivul jocului a fost să îi determine pe angajaţii băncii să cumpere şi să planteze copaci într-o pădure virtuală, corespondentă unei zone defrişate din Piatra Craiului. Numărul de copaci achiziţionat de angajaţi urma să fie dublat de bancă la finele jocului. Pe data de 18 octombrie, primele o sută de persoane care s-au înscris pe platforma online au participat la plantarea din Parcul Naţional Piatra Craiului. Astfel, proiectul început ca o joacă, a prins viaţă la propriu într-una dintre zonele afectate de despădurire din România.

Jocul, dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde în vara anului curent, a fost lansat pe data de 10 septembrie şi s-a încheiat o lună mai târziu, pe 10 octombrie, fiind accesibil exclusiv angajaţilor UniCredit Ţiriac Bank. Fiecare dintre aceştia putea achiziţiona cel mult o sută de copaci pe toată durata jocului, la un preţ de 10 RON bucata, făcând plata online, prin card. Pentru achiziţionarea unui copac, cumpărătorul trebuia să răspundă corect la o întrebare despre pădure şi vieţuitoarele ei, alegând singura variantă corectă dintre cele trei răspunsuri pe care le avea la dispoziţie.

La începutul jocului, puteau fi văzute online 2000 de trunchiuri tăiate. Cu fiecare nouă achiziţie, trunchiurile s-au transformat în puieţi, apoi în copaci maturi, iar în pădure au apărut treptat şi vieţuitoare, precum iepuri, vulpi, ciocănitori, bufniţe sau lupi. De fiecare dată când în pădure apărea un nou „locuitor”, utilizatorii erau anunţaţi prin email şi invitaţi să viziteze jocul pentru a-i vedea pe noii locatari. Topul celor mai des văzute vieţuitoare din pădure este disponibil pe pagina de web www.padureanoastra.ro.

La închiderea jocului angajaţii UniCredit Ţiriac Bank achiziţionaseră 935 de copaci, cifră care a fost dublată de bancă până la pragul de 2000 de puieţi. Copacii au fost plantaţi pe data de 18 octombrie, într-o zonă defrişată din Parcul Naţional Piatra Craiului, în apropierea comunei Sătic din judeţul Argeş, fiind una dintre primele acţiuni de reîmpădurire pentru care asociaţia MaiMultVerde a strâns fonduri în cadrul evenimentului Gala Verde.

Pădurea Noastră este al doilea proiect de CSR dezvoltat în parteneriat de MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, după lansarea în luna august a.c. a centrului de închiriat biciclete Cicloteque (www.cicloteque.ro).

Declaraţii de presă

Răsvan Radu, Preşedinte Executiv, UniCredit Ţiriac Bank
„Ne-am implicat în multe proiecte de responsabilitate socială pentru că, dincolo de obiectivele noastre din cadrul băncii, vrem să oferim ceva durabil în schimb societăţii. Parteneriatul cu MaiMultVerde pentru împădurirea unei zone defrişate din Piatra Craiului e unul cu atât mai special cu cât fără efortul şi implicarea oamenilor din bancă în acest program proiectul nu ar fi fost posibil.”

Dragoş Bucurenci, Director, Asociaţia MaiMultVerde
„Pădurea Noastră este proiectul cu care deschidem <> la MaiMultVerde şi care ne-a dat ocazia să demonstrăm că un click virtual poate crea o diferenţă cât se poate de palpabilă în plan real. Răspunsul entuziast şi implicarea angajaţilor UniCredit Ţiriac Bank atât în jocul online, cât şi în acţiunea de plantare ne bucură şi ne motivează să continuăm acest parteneriat de durată.”


Proiectul Pădurea noastră

Problema
În România asistăm neputincioşi în fiecare zi la defrişarea masivă a hectare întregi de pădure. Conform unui raport publicat în 2008 de Institutul Naţional de Statistică, anul trecut, masa lemnoasă tăiată a crescut cu 9,9% faţă de anul precedent, în timp ce suprafaţa reîmpădurită a scăzut cu 31%. Astfel, în 2007 s-au realizat împăduriri pe 10.716 ha, suprafaţă cu o treime mai mică decât în 2006, deşi masa lemnoasă exploatată a crescut substanţial. Dezastrele naturale precum alunecările de teren şi inundaţiile cu efecte devastatoare au devenit o realitate anuală, pe care acţiunile noastre nu fac decât să o încurajeze. Copacii pe care ne-am obişnut să-i tăiem fără milă sunt direct responsabili pentru calitatea aerului pe care îl respirăm şi pentru producerea unui element vital al supravieţuirii noastre: oxigenul. De exemplu, un stejar are o capacitate de purificare de 450% (adică la fiecare litru de oxigen consumat, produce alţi 4,5), iar un pin are o capacitate de purificare de 160%.

Soluţia

Sunt tot mai mulţi oameni alarmaţi, dornici să facă ceva pentru a stopa sau a reduce dezastrul; ei au nevoie doar de cadrul necesar, de oportunitatea de a ajuta. Printre aceştia se numără şi circa 2000 de angajaţi ai UniCredit Ţiriac Bank, care au avut ocazia să adopte un copac şi să-l planteze, pentru ca în final să aibă o pădure. Pădurea lor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii