BANCI | Analiza

Analiza UniCredit privind sectorul bancar dn Europa de Est in 2012: The new "normal"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-20 16:22

Europa Centrala si de Est (ECE) rămâne principalul motor de crestere pentru UniCredit Group, fapt demonstrat de angajamentul puternic al grupului în regiune, se arata in raportul UniCredit "Banking in CEE: the new normal". (VEZI studiul in documentul atasat).

UniCredit: "Ne menţinem o prognoza pozitivă pentru economia din regiune în următorii ani, cu toate ca regiunea este impartita in doua parti cu evolutii diferite: una cu tari mai mari (Turcia, Rusia şi Polonia) care vor continua probabil să crească aproape de potentialul maxim, în timp ce alte state (în special în Sud-Estul Europei ) pot suferi de slăbiciunile lor structurale şi de puternicile legaturi cu tarile de la periferia Europei.

Procesul de dezintermediere a bancilor din vestul Europei reprezinta un risc evident, unele tari fiind mai expuse decat altele, insa problema poate fi rezolvata.

Apreciem ca sectorul bancar din ECE are un potential mai mare decat cel al zonei euro in privinta generarii de volume de afaceri si profituri, in conditiile in care exista inca loc de crestere a penetrarii serviciilor financiare, dar cu diferente mari intre segmente si diverse tari.

Creditele ipotecare si cele pentru companii vor fi segmentele cele mai atractive. In cazul intregii regiuni, activitatea de creditare va avea un ritm de crestere mai redus, insa va ramane la nivelul a doua cifre.

In noile conditii de "normalitate", o structură de finanţare mai echilibrată ar trebui să prevaleze, în special în ţările cu deficite mari de finanţare.

Marjele ar trebui să se micsoreze progresiv, ca efect al concurenţei mult mai dure pentru depozite. Astfel ca va fi nevoie de generarea mai multor venituri din comisioane (pentru a face relaţia de ansamblu cu clientul mai profitabila)

Dinamica în profitul brut din exploatare va trebui să fie susţinuta de un control al costurilor mult mai strict decât în ​​trecut. "

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii