BANCI | Stirea Zilei

Alpha Bank propune o marja de 12%, clientul accepta cel mult 6%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-18 11:36

Alpha Bank a propus unei cliente o marja fixa de 13% la un credit de nevoi personale in lei, insa aceasta a refuzat, fiind dispusa sa accepte o marja de cel mult 6%:

"Salutare,

Pentru inceput, as vrea sa spun ca am fost la Alpha pe 6 septembrie sa vad actul aditional contractului meu de nevoi personale.

Am asteptat aproximativ 3 ore ca sa vad acel act aditional, fara insa a putea vedea un scadentar (nu era pregatit sistemul!), care era totusi Anexa la un contract.

Depusesem in prealabil pe 30 august o Cerere catre Banca in care doream sa se ia in considerare ca nu sunt de acord cu marirea marjei. Inutil demers preventiv ...

In cele 3 ore in care am asteptat actul aditional mi-am imaginat toate scenariile posibile in conditiile in care aveam o marja de 2.5 in contract, un comision de risc de eliminat cca 4% si o dobanda interna a bancii de cca 8.5 (dobanda fiind de aprox. 11%)

Ma asteptam sa-mi propuna o marja majorata in conditiile in care 1 (valoarea curenta EURIBOR) + 2.5 (marja actuala) ar fi fost mult prea putin pentru un credit de nevoi personale.

Insa ce a urmat pur si simplu mi-a intrecut orice asteptare.
Nu numai ca au propus o marja majorata cu dobanda - valoarea actuala EURIBOR (asa cum ANPC le-a dat mana libera) ci ... au inclus si procentul de la comisionul de risc pe care urmeaza sa-l elimine.

Marja fixa propusa de ei: 13

Evident, am depus un refuz scris cu nr de inregistrare in care am mentionat Art 37 b) din OUG 50 pe 2010 conform caruia nu au dreptul sa-mi majoreze marja.

Am mentionat ca, pentru rezolvarea pe cale amiabila sunt dispusa totusi la marja maxima de 6 % (avand in vedere ca in 2008 cand am incheiat contractul EURIBOR era 5 si ca in momentul de fata dobanda fara comision este de 11%).

Sunt dispusa sa negociez acest contract ca orice marfa. Se pare ca este nevoie in stilul turcesc.

Astept bineinteles raspuns de la ei ... desi asteptarile mele sunt minime

Oricum, primul pas pe care ar trebui sa-l faca fiecare dintre noi este refuzul.

Apoi reclamatie la ANPC, apoi ... daca ne unim fortele sa procedam si noi ca trupele de gherila de la Volksbank?"

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii