BANCI | Profil

Alpha Bank anunta rezultatele din 2021: profitul in crestere cu 20%, creditarea mai mare cu 3%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-03-15 15:04

Alpha Bank Romania a anuntat rezultatele obtinute in anul 2021.

Astfel, profitul înainte de impozitare a atins 25,6 milioane euro, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul anului precedent.

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la peste 2,7 miliarde euro, înregistrând o creștere de 3,3% față de anul precedent, în timp ce depozitele atrase de la clienți au depășit 2,68 miliarde euro.

Comunicatul Alpha Bank:

Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2021

În anul 2021, deși ne-am confruntat cu un mediu volatil și imprevizibil, Alpha Bank Romania și-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menținând în același timp o performanță financiară robustă:

- Finanțările noi acordate persoanelor juridice au crescut cu 72% față de anul precedent, în timp ce creditele noi acordate persoanelor fizice au înregistrat un avans anual de 46%. Astfel, portofoliul de credite a depășit 2,7 miliarde euro;

- Pe baza unei dinamici comerciale solide și a unei gestionări eficiente a riscurilor, profitul înainte de impozitare a atins 25,6 milioane euro, fiind cu 20% mai mare decât rezultatul anului precedent;

- Capitalizarea și lichiditatea s-au menținut la niveluri ridicate, semnificativ peste cerințele de reglementare.

Anul 2021 a fost unul plin de provocări din perspectiva macroeconomică. Economia României a înregistrat o revenire dinamică în primele trei trimestre din 2021, dar și o accelerare a inflației mai ales în trimestrul patru.

În acest context, Alpha Bank Romania a continuat să sprijine creșterea economică și să contribuie la eforturile de susținere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României.

Volumul creditelor noi acordate companiilor mari a înregistrat un avans puternic dublându-se față de anul precedent în timp ce producția de credite destinate IMM-urilor a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu.

În 2021, Alpha Bank a lansat o ofertă dedicată start-up-urilor, venind astfel în sprijinul antreprenorilor aflați la început de drum. Totodată, banca a semnat în trimestrul al treilea o convenție cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru accelerarea absorbției Fondurilor Europene alocate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2021 – 2022.

În zona persoanelor fizice, eforturile depuse pe segmentul creditelor ipotecare s-au concretizat în creșterea vânzărilor cu 33% față de anul precedent, în timp ce pe segmentul creditelor de consum, vânzările noi au înregistrat un avans de peste 80% față de 2020.

Alpha Bank Romania a continuat ritmul susținut de implementare a proiectelor de inovare și transformare digitală atât în ceea ce privește produsele și serviciile oferite clienților, cât și în zona de automatizare a proceselor.

În trimestrul al patrulea au fost lansate primele servicii de Video Banking prin care cei interesați de creditele pentru construcția de locuințe sau de creditele auto pot programa o sesiune live cu experții băncii pentru a obține toate informațiile necesare despre produs, documentație, etape sau modul de derulare a creditului.

În același timp, banca a extins rețeaua de aparate multifuncționale (ATM 24/7 Banking) în vederea diversificării canalelor de acces la produsele și serviciile oferite în 100 de locații.

Totodată, pentru a îmbunătăți asistența oferită și a satisface cererile clienților, a fost extins programul de lucru al Call Center-ului pentru a acoperi și zilele de sâmbătă. Mai mult, au fost introduse funcționalități care au crescut eficiența operațională și au redus timpul de răspuns la solicitările clienților.

Accentul pus în 2021 pe oferirea de noi soluții de plată inovatoare pentru comercianți atât pentru locațiile fizice, cât și în zona de eCommerce a adus rezultatele scontate, rulajul comercianților prin Alpha Bank Romania marcând un avans anual de 36%.

Alpha Bank Romania a contribuit și la consolidarea interdependenței dintre piața de capital și cea bancară, participând ca manager la emisiunea de obligațiuni în valoare de 40 de milioane euro a Libra Internet Bank.

Banca sprijină eforturile companiilor în tranziția către o economie verde atât cu produse de finanțare adecvate, cât și cu know-how și consultanță despre oportunitățile pe care le au în acest domeniu și pentru accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene puse la dispoziție în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și a altor programe similare.

Pentru persoanele fizice, Alpha Bank Romania oferă condiții mai avantajoase de finanțare a locuințelor “verzi” și încurajează investițiile din domeniul eficienței energetice, fiind membru al Consiliului Român al Clădirilor Verzi (RoGBC), participant al programului european Energy Efficient Mortgages Initiative și prima bancă din România ce a aderat la schema de certificare Energy Efficient Mortgage Label.

Dincolo de grija față de mediu, Alpha Bank Romania promovează responsabilitatea față de comunitate continuând parteneriatul de tradiție cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unde este partener al Bursei de Spectacole și al Programului de Voluntariat. Totodată, Alpha Bank Romania a continuat să promoveze creșterea educației financiare prin implicarea într-o serie de programe adresate mediului preuniversitar.

Rezultatele financiare

La finalul anului 2021, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la peste 2,7 miliarde euro, înregistrând o creștere de 3,3% față de anul precedent, în timp ce depozitele atrase de la clienți au depășit 2,68 miliarde euro.

Creșterea solidă a veniturilor din comisioane (peste 20% față de anul anterior) și o administrare eficientă a riscurilor au atenuat impactul negativ al ratelor de dobândă scăzute și au generat un profit înainte de impozitare de 25,6 milioane euro, o evoluție superioară celei anticipate pentru 2021.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală.

Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

Taguri: Alpha Bank  banca  rezultate financiare banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii