BANCI | Interviu

Adrian Radu: Romexterra Bank isi propune o crestere ambitioasa a cotelor de piata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-31 22:26

MKB Romexerra Bank, subsidiara a grupului MKB-BayernLB, a încheiat anul trecut cu rezultate favorabile.

La finele anului 2007, activele totale ale bãncii erau de 1,99 miliarde lei, echivalentul a 553 milioane Euro, în crestere cu 63,5% fatã de valoarea înregistratã la finele anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Comparativ cu anul 2006, portofoliul de credite a crescut cu 67%, depozite clienti au crescut cu 38%, iar numar total clienti banca, a crescut cu 14,6%. Capitalurile proprii au crescut de la 200,8 mil lei la finele anului 2006, la 226,5 mil lei la finele anului 2007, inregistrandu-se astfel o crestere de 12,7%. Profitul brut al bancii a fost de 13,2 mil lei (IFRS) realizat in proportie de 52% fata de anul 2006.

“Profitul bancii a fost afectat atat de costurile implementarii proiectelor demarate in anul 2007, proiecte ce vor continua pe parcursul anului 2008 si care au ca scop alinierea la standardele grupului MKB-BayernLB cat si de continuarea investitiilor in dezvoltarea retelei teritoriale”, a declarat Adrian Radu, Presedinte Executiv al bancii (foto).

La 31 decembrie 2007, banca detinea o retea de 76 de unitati teritoriale.

Noi membri in conducerea Romexterra Bank

In data de 28.03.2008, la Hotel Hilton din capitala, au avut loc sedintele Adunãrii Generale Ordinare a Actionarilor si Adunãrii Generale Extraordinare a Actionarilor MKB Romexterra Bank S.A.

Principalele hotãrâri ale sedintei au vizat aprobarea Situatiilor Financiare la 31 decembrie 2007, a noului Act Constitutiv al bãncii, a bugetului aferent anului în curs, a strategiei pe termen mediu si lung a bãncii precum si mandatarea CA-ului bancii in vederea aprobarii unei majorari de capital social de pana la 40 mil lei.

Odatã cu aprobarea noului Act Constitutiv, Consiliul de Administratie al bancii are in componeta sa 3 noi membri, care ii inlocuiesc pe: Tamás Erdei, Dr. Gerhard Gribkowsky si Dr. Ralph Schmidt. Astfel, conducerea administrativa are in componenta sa 5 membrii, dupa cum urmeaza:

- Neil Watson - ales în CA-ul bancii in anul 2007;

- dr. Sándor Patyi – ales în CA-ul bancii in anul 2007;

- dr. Paul C. Simak, dr. Tamas Akos si Akos Barta – alesi in cadrul sedintei AGA, din data de 28 martie a.c.

Conducerea executivã a MKB Romexterra Bank este asiguratã de Adrian Radu, Presedinte Executiv, Magdalena Manea, Vicepresedinte Executiv si Adrian Preda, Vicepresedinte Executiv.

Principalele obiective strategice pentru anul in curs, prevad majorari ale cotelor de piata ale bancii, astfel: 2,2% credite corporatii, 2% depozite corporatii, 1,1% credite si depozite retail.

Sunt prevazute cresteri ale plasamnetelor in credite cu 82% si a depozitelor clientelei cu 76%. MKB Romexterra Bank si-a propus ca target pentru 2008, obtinerea unui profit net de 22,5 mil lei.

“Pe termen mediu, banca îsi propune o crestere ambitioasa a cotelor de piata pe segmentele corporatii, micro – business si retail. Totodata, vom continua investitiile in capitalul uman al bancii. Vom pune si mai mult accentul pe programe profesionale de dezvoltare profesionala a angajatilor bancii care la finele anului 2007 insumau 1.037 salariati”, a declarat Adrian Radu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii