BANCI | Stirea Zilei

Activitatea EximBank in numele statului s-a triplat in ultimul an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-10 18:06

Expunerea totală a EximBank pe segmentul activităţii în nume şi cont stat a fost la finele lunii iunie 2010 de aproape 832 de milioane de lei, valoare de peste trei ori mai mare faţă de cea înregistrată la 30 iunie 2009, a anuntat banca.

Contribuţia cea mai importantă la obţinerea acestor rezultate au avut-o garanţiile, volumul acestora majorându-se de aproape patru ori în perioada iunie 2009 – iunie 2010.

„Dincolo de influenţa pozitivă majoră dată de evoluţia garanţiilor, la obţinerea acestor rezultate au contribuit în egală măsură şi celelalte două categorii de produse, respectiv finanţările cu dobândă subvenţionată şi asigurările, angajamentele băncii pentru acestea din urmă fiind de peste două ori mai mari decât cele înregistrate la sfârşitul lunii iunie a anului trecut”, a declarat Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Ponderea cea mai mare în portofoliul de garanţii o deţin produsele specifice acordate pentru domenii prioritare (62,4% din totalul garanţiilor aflate în sold la 30 iunie 2010), acestea fiind urmate de garanţiile pentru export (20,8%) şi de cele pentru IMM (12,5%).

„Situaţia economico – financiară dificilă din ultima perioadă a creat un plus de presiune pentru societăţile comerciale care au fost nevoite să diversifice gama de garanţii pentru accesarea de finanţări. Astfel, oferta noastră pe acest segment a constituit o alternativă viabilă atât pentru firme, cât şi pentru băncile comerciale”, a mai spus Ionuţ Costea.

El a adăugat că gradul mare de incertitudine de pe pieţele externe a determinat exportatorii să caute instrumente speciale pentru reducerea riscurilor specifice ceea ce a dus la creşterea activităţii EximBank pe segmentul asigurărilor cu 133% faţă de 30 iunie 2009.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare, asigurare, îi permite să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum şi a companiilor care derulează proiecte în domenii prioritare de dezvoltare a economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Banca oferă un larg pachet de produse pentru societăţile comerciale care au nevoie de un credit sau de o scrisoare de garanţie bancară şi nu dispun de suficiente garanţii colaterale. Banca poate emite garanţii pentru exportatori, IMM şi alte tipuri de companii facilitând accesul la finanţare prin completarea necesarului de garanţii şi acoperind riscul de nerambursare a creditului.

De asemenea, prin intermediul EximBank o companie poate beneficia de credite cu dobândă subvenţionată (cu 5 pp sub dobânda pieţei) sau poate recupera până la 50% din dobânda pe care o plăteşte pentru creditele de investiţii contractate în lei de la orice bancă comercială.

În plus, prin poliţele de asigurare pe care le oferă banca, un exporator se poate proteja faţă de fluctuaţiile de curs valutar sau poate avea siguranţa încasării a cel puţin 85% din valoarea exportului efectuat.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale ale băncii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva şi Iaşi. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii despre produse şi documentaţia aferentă prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii