FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii (FDI) au crescut in aprilie cu 4,5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 18:41

Investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au revenit în aprilie în fondurile mutuale cu plasamente preponderent în actiuni, în care au plasat 20,1 milioane lei, sporindu-le activele cu 4,2%, potrivit datelor publicate joi de UNOPC.

În luna aprilie, SAI Prime Asset Management si SAI SAFI Invest au fost admise în Uniunea Nationalã a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC) si a u început sã functioneze public sase noi fonduri deschise de investitii (unul monetar, unul de obligatiuni, douã diversificate si douã de actiuni), acestea fiind administrate de SAI Zepter Asset Management si SAI OTP Asset Management.

În ciuda corectiilor masive înregistrate pe piata de capital si în luna aprilie, numãrul investitorilor a crescut. Astfel, comparativ cu luna anterioarã, cresterea pe ansamblu a fost 1%, iar cel mai mare avans s-a înregistrat la categoria fondurilor monetare, cu 3%, si a celor de obligatiuni, cu 2%.

Fluxul intrãrilor nete în fonduri în luna aprilie a depasit 11 milioane euro, potrivit UNOPC.

Activele nete ale fondurilor deschise de investitii (FDI) au crescut în aprilie cu 4,5%, la 858 milioane lei (233 milioane euro), însã au scãzut cu 10,2% de la începutul anului, aratã datele UNOPC.

Activele fondurilor de obligatiuni au urcat în aprilie cu 5,2%, la 94 milioane lei, si sunt singurele dintre fondurile deschise care au consemnat o crestere a activelor de la începutul anului - cu 28,9%, ajungând la o cotã de piatã de 11%.

Fondurile de actiuni, cu cea mai mare expunere pe piata bursierã, au înregistrat în aprilie o crestere a activelor nete cu 4,2%, pânã la 310 milioane lei. De la începutul anului, fondurile de actiuni au scãzut în medie cu 22,4%.

Fondurile de actiuni nu mai detin suprematia privind cota de piatã pe ansamblul fondurilor deschise, având o pondere de 36,1% la finalul lunii aprilie. Ele au fost devansate de fondurile diversificate, care au ajuns la o cotã de 36,6% din piata totalã a industriei fondurilor deschise, cu active în crestere cu 4,4% în aprilie, pânã la 314 milioane lei.

La finalul lunii aprilie, fondurile monetare aveau active de 130 milioane lei, în crestere cu 2,5%.

În clasamentul institutiilor care administreazã cele mai mari active din industria fondurilor mutuale, la finalul lunii aprilie, BCR Asset Management si-a consolidat prima pozitie, cu active în crestere la 175,7 milioane lei si o cotã de piatã de 20,4%, urmat de BT Asset Management, cu active de 116,6 milioane lei si 13,6% din piatã. Raiffeisen Asset Management, cu active de 111,3 milioane lei, avea o cotã de piatã de 13%.

În clasament au urmat EFG Mutual Funds Management, cu 105,9 milioane lei (12,9% cotã de piatã), SG Asset Management-BRD, cu 79,2 milioane lei (9,2%), si Globinvest - cu 47,5 milioane lei (5,5%).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii