PENSII PRIVATE | Profil

Activele fondurilor de pensii private au crescut cu 15% in noiembrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-09 08:15

Valoarea activelor nete ale celor nouă fonduri de pensii facultative (pilonul III) care îşi desfăşoară activitatea a crescut cu 14,9% în luna noiembrie, până la 75,57 milioane lei (20 milioane euro), potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

La data raportării, erau active nouă fonduri de pensii facultative (pilonul III): ING Clasic şi ING Optim (administrate de ING Asigurări de Viaţă), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurări de Viaţă), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurări de Viaţă), AZT Moderato şi AZT Vivace (administrate de Allianz-Ţiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurări), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management) şi Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Numărul total de participanţi atras de cele nouă fonduri de pensii facultative era la 30 noiembrie de 145.072.

ING Optim, cu un activ net de 16,15 milioane lei, se menţine pe primul loc după numărul de clienţi, cu 35.921 de participanţi atraşi.

După criteriul activului net, lider al pieţei rămâne BCR Prudent, care a ajuns la finalul lunii noiembrie la un activ net de 20,7 milioane lei, de la cei 33.248 de clienţi ai săi.

AZT Moderato a atras 24.544 de participanţi până la finalul lunii noiembrie şi a ajuns la o valoare a activului net de 11,97 milioane lei, ING Clasic avea 19.989 de participanţi şi un activ net de 12,24 milioane lei, AZT Vivace - un activ net de 6,93 milioane lei şi 16.605 participanţi, iar Pensia Mea - 8.420 de participanţi, cu un activ de 5,22 milioane lei.

OTP Strateg a afişat pentru finalul lunii noiembrie un număr de 320 participanţi şi un activ net de 129.708 lei.

Cea mai mare creştere faţă de luna anterioară a fost înregistrată în noiembrie de Raiffeisen Acumulare, ale cărui active nete au sporit cu 108,35%. Fondul Raiffeisen Acumulare a făcut în luna noiembrie a cincea raportare şi a ajuns la un activ net de 2,164 milioane lei şi la 5.811 de participanţi.

Activele nete ale AZT Vivace au crescut cu 11,03% în a unsprezecea lună a anului, cele ale Pensia Mea au urcat cu 10,92%, OTP Strateg şi-a sporit activele cu 3,10%, iar ING Clasic - cu 12,33%.

Valoarea activelor nete ale fondului AZT Moderato a urcat cu 11,86% faţă de luna precedentă, în timp ce activele nete ale BCR Prudent au crescut cu 11,34%.

Fondul Concordia Moderat a făcut în luna noiembrie a treia raportare şi a afişat un activ net de 40.472 lei, de la 214 participanţi, iar valoarea activelor sale nete a crescut cu 86,14%.

În 4 decembrie, CSSPP a autorizat prospectul schemei de pensii facultative pentru Eureko Confort - Fond de Pensii Facultative al Interamerican, cu grad mediu de risc, acesta fiind al zecelea fond de pe piaţa pensiilor private facultative.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariaţii cu vârsta de cel mult 52 de ani şi şase luni. Contribuţia la pensiile facultative nu poate depăşi 15% din salariul brut şi este deductibilă în limita a 200 euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Executivul a aprobat, între timp, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative până la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro în prezent.

Primele contribuţii în sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au început să fie colectate în mai 2007.



Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii