BANCI | Interviu

Acord pentru accelerarea absorbtiei fondurilor europene prin PNDR intre Eximbank si AFIR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-09-17 11:15

EximBank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un acord de colaborare cu scopul de a sprijini – prin finanțarea companiilor eligibile – accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în perioada de tranziție 2021 – 2022, anunta banca, intr-un comunicat, in care se mai spune: 

„EximBank se implică permanent în susținerea proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, prin identificarea celor mai potrivite soluții pentru a sprijini companiile românești în procesul de accesare a fondurilor europene nerambursabile. Oferim o gamă extinsă de produse adaptate specificului și cerințelor programului PNDR, astfel încât, în funcție de tipul proiectului, beneficiarii eligibili să poată accesa: credite de prefinanțare a grantului, credite pentru cofinanțarea contribuției proprii la cheltuielile eligibile și neeligibile sau scrisori de garanție bancară de restituire a avansului”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

„Inițiativa pe care am avut-o la AFIR, aceea de a face demersurile necesare pentru a facilita accesul la finanțarea privată pentru solicitanții și beneficiarii noștri, începe să prindă contur. Avem deja acorduri de colaborare în derulare și am speranța că acest lucru va sprijini în mod concret beneficiarii PNDR în a obține credite avantajoase pentru a-și asigura atât partea de cofinanțare, cât și pe cea de rulaj aferentă implementării proiectului”, a declarat Mihai Moraru, directorul general AFIR.

- Ce prevede acordul de colaborare? am intrebat Eximbank.

Raspunsul bancii:

Protocolul încheiat vizează în principal deschiderea unul canal de comunicare între cele două părți semnatare prin care să se realizeze un schimb de informații punctuale legate de derularea proiectelor astfel încât să se asigure o implementare mai rapidă a proiectelor.

În mod concret, EximBank va furniza AFIR informații referitoare la finanțările/scrisorile de garanție acordate solicitanților/beneficiarilor de fonduri europene (valoarea finanțărilor, durata, informări cu privire la respectarea graficelor de rambursare și alte aspecte relevante privind stadiul facilităților de creditare).

De cealaltă parte, AFIR va prezenta estimări privind termenele de încheiere a Contractelor de Finanțare pentru care banca a acordat beneficiarilor credite pentru a face dovada cofinanțării proiectelor, acte adiționale încheiate la Contractele de Finanțare pentru clienții finanțați de bancă, situația cererilor de rambursare/plată depuse/încasate de către beneficiari sau orice orice alte informații relevante referitoare la stadiul implementării proiectelor.

Protocolul vizează solicitanții de finanțare nerambursabilă prin PNDR, precum și beneficiarii cu Contracte de finanțare încheiate cu AFIR în Perioada de Tranziție 2021-2022, respectiv fermieri, cooperative agricole și societățile cooperative agricole, grupuri și organizații de producători, întreprinderile micro, mici, mijlocii și mari din spațiul rural, schimbul de informații între EximBank și AFIR urmând a fi realizat numai cu acordul solicitanților.

Taguri: banca  Eximbank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii