BANCI | Ultima Ora

UniCredit Tiriac va avea un nou prim vicepresedinte executiv: italianul Marco Cravario, care se intoarce in Romania dupa 7 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-03-25 22:05

Italianul Marco Cravario (47 de ani) se intoarce, dupa 7 ani, la UniCredit Tiriac Bank in functia de prim vicepresedinte executiv, al doilea om din banca dupa presedintele executiv Rasvan Radu, dupa ce timp de un an, in perioada 2006-2007, a ocupat postul de director financiar (CFO), membru in conducerea bancii romanesti.

Cravario il inlocuieste pe Niccolo Ubertalli, care a fost adjunctul lui Radu la UniCredit Tiriac Bank timp de numai doi ani, de la inceputul lui 2013 pana la sfarsitul lui 2014, cand a demisionat, urmand a ocupa o pozitie similara la subsidiara UniCredit din Turcia, Yapi Credi, a patra mare banca din aceasta tara.

Cravario este responsabil pentru divizia retail, directia private banking si directia valoare parteneriala & prelucrarea informatiilor de piata, incepand cu data de 16 februarie 2015, cu conditia obtinerii aprobarii prealabile a BNR, se arata intr-un raport al conducerii UniCredit Tiriac Bank.

Inainte de a veni la UniCredit Tiriac Bank, Cravario a lucrat timp de doi ani, din aprilie 2013, la subsidiara UniCredit din Slovacia, in functia de vicepresedinte responsabil cu operatiunile (COO). Anterior, el a ocupat timp de 5 ani functia de director financiar (CFO) la subsidiara UniCredit din Turcia, Yapi Kredi.

Cravario a venit in grupul UniCredit in 2001, in functia de sef al diviziei de achizitii si fuziuni pentru Europa de Est (New Europe), ulterior acumuland experienta in control si planificare, organizare, dezvoltarea afacerilor si reteaua de retail.

Italianul si-a inceput cariera ca auditor la Ernst&Young in Torino iar apoi in Praga, ulterior ocupand functia de director corporate finance la aceeasi firma de consultanta din Milano.

Cravario a absolvit facultatea de economie a Universitatii din Torino in 1991 si s-a specializat in finante la London School of Economics si INSEAD.

Conducerea Unicredit Tiriac Bank, evaluata anual de un comitet de nominalizare

In raportul conducerii UniCredit Tiriac semnat de Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere, se precizeaza ca propunerile pentru functiile de conducere ale bancii se fac de catre un comitet de nominalizare constituit de Consiliul de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, care evalueaza periodic, cel putin o data pe an, cunostintele, competentele si experienta, precum si performanta “organului de conducere”.

In 2014, comitetul de nominalizare a evaluat ca “fit & proper” pe urmatorii membri ai directoratului UniCredit Tiriac Bank: Catalin Rasvan Radu (presedinte executiv), Niccolo Ubertalli (prim vice presedinte executiv), dar care si-a dat demisia la finalul anului, fara ca banca sa precizeaze motivele, Daniela Bodirca (vicepresedinte CRO), Alina Dragan (vicepresedinte HR), Mihaela Alina Lupu (vicepresedinte CFO), Marco Esposito (vicepresedinte CIB), Septimiu Postelnicu (vicepresedinte GBS) si Marco Cravario, viitor membru al directoratului, cu conditia aprobarii BNR.

De asemenea, a fost evaluata ca fit & proper si Agnes Majorossy, directorul directiei de audit intern de la UniCredit Tiriac Bank.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii