BANCI | Stirea Zilei

Statisticile Centralei Riscului de Credit de la BNR: 650 de firme cu credite la banci au intrat in insolventa in septembrie, maximul ultimului an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-11-05 23:33

Un numar de 650 de firme care au credite la banci au intrat in insolventa in luna septembrie, numarul total al acestora ajungand la 3.621, maximul ultimului an, arata ultimele date din Centrala Riscului de Credit (CRC) de la BNR.

In luna septembrie a anului precedent erau in insolventa doar 3502 firme cu credite la banci, cu 121 mai putine decat acum, iar in 2013 doar 2.878, cu 743 in minus.

Firmele in insolventa au datorii la banci in valoare totala de 8,3 miliarde lei, conform datelor din septembrie 2015, in crestere cu 16 milioane lei fata de luna precedenta, august.

Comparativ, in septembrie 2014, datoriile acestora se ridicau la 9,2 miliarde lei, iar in septembrie 2013 valoarea creditelor era de 7,7 miliarde lei.

Cea mai mare parte a creditelor firmelor in insolventa, respectiv 6 miliarde lei din totalul de 7 miliarde, sunt restante, adica au intarzieri la rambursare, mai arata datele CRC.

Numarul firmelor in faliment: 6.084

Mult mai mare este insa numarul firmelor aflate in faliment cu datorii la banci, respectiv 6.084, cu doar 31 mai multe dect in luna precedenta, dar mult mai multe decat anul trecut, cand erau doar 4.864.

Firmele aflate in procedura de faliment datoreaza bancilor 6,8 miliarde lei in total, fata de 7,5 miliarde lei in luna precedenta, ceea ce inseamna ca intre timp s-au mai recuperat din debite.

Aproape toate creditele bancare ale firmelor in stare de faliment sunt in intarziere la plata, ceea ce este si firesc.

Valoarea datoriilor pe care bancile le au de recuperat de la firmele aflate in faliment s-a mentinut apropiata de cea de anul trecut, cand se ridica tot in jurul a 6,5 miliarde lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii