BANCI | Ultima Ora

Societe Generale numeste la BRD un director adjunct responsabil cu riscul, Didier Colin

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-01-18 08:07

Administratorii BRD l-au ales in functia de director general adjunct responsabil cu riscul pe Didier Luc Marie Dominique Colin (foto), care detine in prezent pozitia de director pentru Europa in cadrul Diviziei internationale de Retail Banking a Societe Generale.

Colin va fi si membru in Comitetul de Directie al BRD, coordonator al activitatii Departamentului de Control Central al Riscurilor, se arata intr-un raport al bancii transmis joi Bursei.

El are experienta in audit si administrarea riscurilor acumulata in cadrul subsidiarelor SG din Cehia si Slovenia.

Numirea acestuia va trebui aprobata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza circa 60% din actiuni.

Actiunile bancii au inchis sesiunea bursiera de miercuri in crestere cu 2,54%, fiind cotate la 9,3 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 6,48 miliarde lei (1,47 miliarde euro).

Cine este Didier Colin

Didier Colin este absolvent al Universității Paris-IX Dauphine si detine un Master of Business Administration (MBA) de la City University din New York.

Lucreaza la Société Générale din 1990, mai intai ca analist financiar la sucursala SG din New York, apoi, din 1991, ca membru al echipei de auditori la sediul central al SG.

În 1998 s-a întors la New York și a lucrat în calitate de CFO al Filialei SG SUA, fiind, de asemenea, responsabil de buget pentru toate activitățile SG pe continentul american.

În 2000, el a preluat funcția de Director General Adjunct al Société Générale Sucursala în Canada, iar în 2001 a devenit CEO.

In 2004 s-a intors in Europa la subsidiara SG din Cehia, Komerční banka (KB), ca membru al Consiliului de Administratie responsabil cu gestionarea riscului, cu functia de Chief Risk Officer, functie pe care o ocupa pana la finalul lui 2010.

Ulterior, preia functia de presedinte neexecutiv al sucursalei SG din Grecia, Geniki Bank, pana in decembrie 2012, cand banca a fost preluata de Piraeus Bank.

A lucrat si la subsidiara SG din Slovenia, SKB Banka d.d. Ljubljana, in functia de membru al Comitetului de Audit și Conturi, membru al Comitetului de Riscuri și membru al Comitetului de Compensare & Beneficii.

Inainte de venirea la BRD a lucrat la Paris, din 2011, ca director pentru Europa in cadrul Diviziei internationale de Retail Banking a Societe Generale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii