BANCI | Procese

Sesizarea Curtii Constitutionale de catre Banca Romaneasca intr-un caz de dare in plata, respinsa de Judecatoria Buzau

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-10 08:17

Judecatoria Buzau a respins cererea avocatilor de la Banca Romaneasca privind sesizarea Curtii Constitutionale in privinta legii privind darea in plata, in cadrul unui proces cu doi clienti.

“Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr 77/2016 în integralitate (inclusiv art 8 al 1 şi 5, art 5 al 1 şi art 10 al 1 din aceasta) solicitate de reclamant Cu drept de recurs pe cale separată la Tribunalul Buzău”, se arata in decizia instantei de judecata.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la instanta superioara, Tribunalul Buzau.

Banca Romaneasca este una dintre bancile cu cele mai multe credite in franci elvetieni (CHF), cele mai afectate de legea privind darea in plata, din cauza dublarii valorii francului de la izbucnirea crizei din 2008, ceea ce a dus la crestrea substantiala a datoriilor celor cu credite, in unele cazuri peste valoarea caselor ipotecate.

Volumul de credite in CHF detinut de Banca Romaneasca este de 1,1 miliarde lei, mai mare decat cel al creditelor in lei (vezi aici detalii)

Bancile au refuzat majoritatea cazurilor de dare in plata, contestand legea la Curtea Constitutionala, cu o singura exceptie stiuta pana acum, cea a unui client BCR, caruia banca i-a aprobat cererea, considerand ca este un caz social.

Până în prezent numărul celor care au cerut să-și dea cheile în baza legii dării în plată sunt vreo 4.000 de oameni, a declarat Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul BNR.

BNR a precizat ulterior ca informatia este o opinie personala a lui Radulescu iar banca centrala nu detine statistici privind notificarile de dare in plata (vezi aici detalii).

Taguri: lege darea in plata  procese  curs BNR  Easy Credit  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Banca Romaneasca  darea in plata  

Comentarii

cetatean
BANCA ROMANEASCA
Singura banca fara oferta catre clienti care au credite in CHF. Nu ati luat nicio masura si veti plati, toti clientii va vor dispretui..... RUSINE! RUSINE! RUSINE! Pana si BNR va atragea atentia ca nu ati inaintat nicio oferta de conversie a acestor credite pacatoase.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Procese



Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat

Sentinta Judecatoriei Sector 1 prin care statul, prin Ministerul Dezvoltarii, si Aedficium Banca pentru Locuinte, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, sunt obligati sa achite prima de stat unui fost client al bancii care, similiar cu restul clientilor, nu au mai primit banii detalii

Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi

Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi: 724/2017
03-03-2017
Litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992)
Curtea de Apel BUCURESTI

Acesta nu este document finalizat R O M detalii

Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)

Decizia instantei de judecata prin care Vodafone este obligata sa despagubeasca un abonat caruia nu a vrut sa-i inlocuiasca, timp de trei ani, un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi pe el. Vodafone a fost obligata de judecatori sa-i plateasca omului si dobanda legala penalizatoare pe detalii

Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)

Decizia definitiva pronuntata in octombrie 2017 de Curtea de  Apel Bucuresti prin care constata ca este ilgal ca Vodafone sa ceara o taxa de reziliere atunci cand clientii sai renunta la contracte inainte de termenul de unul sau doi ani, pentru ca abonamentele sunt prea scumpe detalii

 



 

Ultimele Comentarii