LEASING | Ultima Ora

Romanii sunt atenti la costurile utilizarii unei masini, arata un studiu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-15 13:20

Șoferii români se numără printre cei mai atenți la costurile complementare utilizării unei mașini. Întrebați dacă ar alege un model eficient pentru a evita plata unor taxe mari, șoferii români au răspuns “da” în procent de 51%, pondere care îi situează pe locul 4 în lume, după conducătorii auto din Portugalia (63% răspunsuri afirmative), Grecia (61% răspunsuri afirmative) și Turcia (59%).

Mai puțin preocupați de eficiența motorului și de plata unor taxe mai mari par a fi șoferii din Danemarca, Australia și Luxemburg, cu procente sub 30% de răspunsuri afirmative, conform sondajului LeasePlan Mobility Monitor, in care au fost chestionați 237 de șoferi care conduc mașini în leasing operațional. 

Studiul a luat pentru prima dată în considerare și răspunsurile conducătorilor auto ale mașinilor gestionate în leasing operațional din România.

„Șoferii care conduc mașini în leasing operațional beneficiază întotdeauna de modele noi, dotate cu ultima tehnologie disponibilă, care scade consumul de carburant și reduce implicit taxele plătite statului. Ei beneficiază astfel de rate mai mici și de avantajele deja cunoscute ale leasingului operațional: costuri fixe și previzibile de exploatare a flotei auto, avans 0% și condiții adaptate la nevoile de mobilitate ale fiecărui șofer. Expertiza noastră ne permite să oferim cea mai bună soluție pentru toți clienții, fie ei companii internaționale cu flote extinse, fie antreprenori aflați la început de drum”, spune Bogdan Apahidean, director general al LeasePlan România, citat intr-un comunicat de presa.

Unul din 5 șoferi flirtează când este blocat în trafic

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că aproape o cincime din șoferii din România (18%) flirtează tot timpul sau câteodată atunci când sunt blocați în trafic. La nivel global, studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că procentul conducătorilor auto care flirtează este de 12%. Femeile șofer din România, cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, au afirmat în proporție de 100% că nu au flirtat cu alți șoferi, se mai arata in comunicat.

Doamnele și domnișoarele din generația Y (născute între 1982 și 1999) au afirmat în proporție de 34% că au flirtat cel puțin o dată în timp ce au fost blocate în trafic. Un procent similar, de 35%, se regăsește în cazul bărbaților cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

Dintre soferii chestionati, 71% au recunoscut că vorbesc la telefon în timp ce conduc. La nivel european, media este de 74%, iar media globală este de 69%.

A doua activitate “suplimentară” a șoferilor din România în timp ce conduc este mâncatul. Nu mai puțin de unul din patru a recunoscut că a mâncat când s-a aflat în fața volanului.

Alte activități sunt transmiterea de mesaje SMS sau chat pe rețele sociale (19%), băutul (18%) sau fumatul (14%). De remarcat că procentul doamnelor din România care recunosc că se machiază în mașină este dublu față de media globală (4% față de 2%).

Despre LeasePlan

LeasePlan este o companie financiară olandeză specializată în mobilitate și management  de flote auto. Serviciile noastre constau în finanțarea în leasing operațional și administrarea flotelor auto, acoperind nevoile unei varietăți mari de clienți. Înființați cu peste 50 de ani în urmă, am reușit să devenim furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote auto și leasing operațional, având 7.275 de angajați dintre care 85% în filiale din afara Olandei. Avem o flotă totală în administrare de peste 1,55 milioane de autovehicule în 32 de țări. Avem un palmares dovedit în consolidarea prezenței noastre în piețele tradiționale, precum și în extinderea pe noi piețe unde ne-am dezvoltat pentru a ajunge lideri de piață. Suntem capabili să valorificăm prezența noastră globală și rețeaua internațională prin furnizarea de produse inovative și servicii superioare care vin în întâmpinarea nevoilor clienților noștri locali și internaționali. Obiectivul nostru este sa realizăm aceste lucruri prin utilizarea expertizei noastre astfel încât să degrevăm clienții noștri de eforturile specifice activității de administrare a flotei auto pentru a se putea concentra pe activitatea lor de bază. Acest obiectiv este evidențiat și de promisiunea noastră universală asumată tuturor clienților: ‘It’s easier to leaseplan’.

Despre LeasePlan România

LeasePlan România este liderul pieței de leasing operațional, cu un parc de peste 11.000 de autovehicule în administrare. Compania are în prezent 75 de angajați și este activă pe piața românească din 2007, oferind corporațiilor și firmelor mici și mijlocii prezente în România soluții complete și adaptate nevoilor lor de mobilitate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii