BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Bank isi face reclama inselatoare la credite: se lauda cu cea mai buna oferta, dar are printre cele mai mari dobanzi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-03-18 21:46

“Cea mai buna oferta Flexicredit, cu 1,7 reducerre la dobanda”, suna reclama Raiffeisen Bank la creditul de nevoi personale. In realitate, Raiffeisen are printre cele mai mari dobanzi la credite in comparatie cu alte banci, asa incat se poate spune ca este vorba de o reclama inselatoare.

“Cea mai buna oferta” cu care se lauda Raiffeisen este o dobanda redusa cu 1,7 puncte fata de cea standard, pentru cei care-si incaseaza salariul la banca si aplica online, adica 11,55%, in loc de 13,25% pe an.

Cu dobanda de 11,55%, Raiffeisen este abia pe locul 5 in topul celor mai mici dobanzi la credite dintre bancile mari, dupa ofertele standard pentru credite ale BCR, Bancii Transilvania, ING Bank si CEC Bank.

Dobanda la creditul standard al Raiffeisen, pentru clientii care nu-si incaseaza salariul la banca si nu aplica online, ci la o sucursala, de 13,25%, este a doua cea mai mare dintre primele sapte mari banci romanesti, dupa Unicredit.

Astfel, costul total al unui credit luat de la Raiffeisen, exprimat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE), calculata pentru un credit de 23.000 de lei pe 5 ani (vezi tabelul) ajunge la 15%, cu aproape 4 puncte mai mult decat cea mai mica DAE, afisata de BCR, de 11,28%.

Iar cea mai mare DAE, la Unicredit, de 17,29%, este cu sase puncte peste oferta BCR.

DAE medie la creditele pentru consum din piata bancara, conform datelor BNR, a fost 10,87% in luna ianuarie, ceea ce inseamna ca DAE perceputa de Raiffeisen la oferta de credit pe care o promoveaza, de 13,08%, este cu 2,21 puncte mai mare.

Iar DAE la creditul Unicredit, de 17,29%, cea mai mare dintre cele sapte banci, este cu 6,42 puncte peste dobanda medie a pietei.

De altfel, Raiffeisen Bank incalca si legea in reclama cu “cea mai buna oferta” pentru creditul Flexicredit, intrucat nu afiseaza nivelul DAE cu aceeasi marime si in acelasi loc in care afiseaza dobanda redusa cu 1,7 puncte.

OUG 50 din 2010 privind contractele de credit pentru consumatori prevede ca in orice forma de publicitate, dobanda unui credit, DAE, valoarea totala platibila si orice alte costuri, precum asigurarea, trebuie scrise “în mod clar, concis, vizibil şi uşor de citit, în acelaşi câmp vizual şi cu caractere de aceeaşi mărime.”

Aceasta prevedere legala este sfidata nu doar de Raiffeisen, ci si de alte banci, precum ING Bank sau BRD.

 

Comentarii

Mihai
Raiffeisen Bank isi face reclama inselatoare la credite
Bună ziua! Cred că afirmația dvs. este exagerată! Banca menționată face reclamă la propriul produs :FLEXICREDIT! Dacă se referea la un credit de nevoi personale, la modul general, ar fi fost corectă afirmația. Mulțumesc

Vasile Coman - Bancherul.ro
Reclama inselatoare Raiffeisen
Nu inteleg ce vreti sa spuneti. Fireste ca banca isi face reclama la propriul produs, ca doar nu vreti sa faca reclama altora! Problema e ca spune ca e cel mai bun, ceea ce nu e adevarat, asadar e o reclama mincinoasa.

Mihai
Raiffeisen Bank isi face reclama inselatoare la credite
Păi reclama este la FLEXICREDIT. Afirmația este: cel mai bun FLEXICREDIT, nu zice că este cel mai bun credit de nevoi personale. Spuneam ca doar Raiffeisen vinde FLEXICREDIT, produsul nu se găsește sub acest nume la alte banci.

Vasile Coman - Bancherul.ro
Flexicredit
Vreti sa spuneti ca FLEXICREDIT nu e un credit de nevoi personale, cum au si alte banci, cu alte nume, conform comparatiei din tabel? Va asigur ca nu e asa. FLEXICREDIT e un credit de nevoi personale obisnuit, doar denumirea e diferita. Deci se compara cu alte credite, iar din reclama asta se intelege: ca e cel mai bun credit dintre alte credite de acest fel, ca doar nu poate fi cel mai bun FLEXICREDIT, daca nu exista alte FLEXICREDITE.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

Nimeni nu poate opri Facebook sa faca profit din promovarea fraudelor online

A trecut mai bine de o luna de zile, din 5 februarie 2024, de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un comunicat in care atragea atentia asupra clipurilor false (deepfake) care circula pe Facebook cu guvernatorul Mugur Isarescu recomandand diverse „platforme detalii

 



 

Ultimele Comentarii