BANCI | Ultima Ora

Raiffeisen Bank inchide toate ghiseele, din 1 februarie 2022: persoanele fizice vor putea face operatiuni doar cu cardul sau online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-28 08:14

Raiffeisen Bank va elimina, din 1 februarie 2022, operatiunile cu numerar la ghisee pentru persoane fizice, care-si vor putea utiliza conturile bancare pentru retrageri/depuneri de numerar sau plati doar prin intermediul cardurilor.

"Orice operațiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienții care dețin un card, emis de Raiffeisen Bank România.

De asemenea, operațiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI și EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncționale (MFM) ale Băncii de către clienții care dețin un card emis de Raiffeisen Bank România.

În mod excepțional, clienții care au în derulare credite în valutele EURO, CHF sau USD vor putea alimenta conturile curente în vederea rambursării ratelor aferente creditelor contractate prin depunerea de numerar, la ghișeele anumitor agenții ale băncii", a anuntat Raiffeisen Bank.

Raiffeisen devine astfel a doua mare banca din Romania, dupa ING Bank, care devine o banca fara casierii, de tip self-bank.

O alta banca mica, Procredit Bank, a renuntat la casierii.

Raiffeisen Bank are 300 de agentii, 2,2 milioane de clienti, 720 de ATM-uri, 400 de MFM-uri si peste 24.300 de POS-uri.

Vezi aici Notificarea Raiffeisen privind eliminarea operatiunilor cu numerar din 1 februarie 2022

Taguri: Raiffeisen Bank  banca  

Comentarii

cosming
mda
Și pensionarii pe care i-au atras până acum ce o să facă? Se muta la o alta bancă?

Vasile Coman - Bancherul.ro
pensionari Raiffeisen
Intr-adevar, clientii pensionari ai Raiffeisen, care prefera operatiunile cu numerar, ar putea sa migreze la alte banci daca banca desfiinteaza casieriile. Mai ales ca Raiffeisen are printre cele mai mici dobanzi la depozite.

Cea mai mare prostie sa recurga aceasta banca la asa ceva
Alungarea clientilor
Cu siguranta foarte multi clienti ai bancii se vor muta la alte banci! Probabil ca asta au vrut cei de la Raiffeisen... sa-si alunge garantat 100% clientii!

Migrarea clientilor Raiffeisen spre alte banci normale
Decizie stupida
Identificarea clientilor Raiffeisen prin QR code... ce ciudat!... Doar aceia care isi pun / tatueaza codul QR pe mana sau frunte vor avea acces la serviciile lor... nu avem nevoie! Nu, merci! Operatiuni fara cash... au existat bani (cash) de cand lumea. Ce inseamna acest lucru bizar de a elimina banii? Operatiunile online sunt recente. De ce trebuie sa ia locul banilor? Cum sa se descurce cineva care nu are un laptop sau un smartphone? Sau cineva in varsta sau din mediul rural care nu are nici internet si nu a lucrat vreodata la computer? Astia trebuie exterminati, sa nu mai traiasca si sa nu mai aiba acces la banii lor din cont pe motiv ca nu sunt dotati, ca nu au internet, smartphone, laptop? Permanent sunt stiri ca online dispar banii de pe card. Vor sa lase romanii fara bani pe card. Nu e vreo problema! Toti clientii vor migra spre alte banci normale. Niciodata nu voi mai colabora cu aceasta banca de toata jena. Iar ce a putut sa le faca Raiffeisen-ul clientilor, ii va determina sa migreze spre alte banci. Or fi fost normali cei din conducere care au luat o asemenea bazaconie de decizie extrem de proasta?

Larisa
Persoana imputernicita drepturi
Eu am un cont curent in euro si lucrez in Belgia.Am cardul in euro cu mine.Sotul meu are conditii de retragere, dar nu are card, acesta fiind la mine.Cum poate retrage euro, in conditii le in Care nu mai avem casierie?

Larisa
Persoana imputernicita drepturi
Eu am un cont curent in euro si lucrez in Belgia.Am cardul in euro cu mine.Sotul meu are conditii de retragere, dar nu are card, acesta fiind la mine.Cum poate retrage euro, in conditii le in Care nu mai avem casierie?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii