BANCI | Ultima Ora

Profitul Raiffeisen Bank stagneaza la 81 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-20 10:19

Profitul Raiffeisen Bank a stagnat in primele 9 luni ale acestui an la 81 de milioane de euro, rezultat identic cu cel din aceeasi perioada a anului trecut, arata datele grupului-mama din Austria publicate in aceasta dimineata.

In trimestrul trei banca a obtinut un profit net de 34 milioane euro, in crestere cu 35% fata de cele 25 de milioane euro din trimestrul doi.

Datele financiare sunt consolidate pentru toate entitatile Raiffeisen din Romania, care includ banca, firma de leasing si firma de administrare a fondurilor de investitii. Banca singura a avut un profit net de 79 milioane euro.

Profitul operational al bancii a avansat cu 8,2%, la 348 milioane euro, datorita cresterii cu 9 milioane euro (7,9%) a veniturilor nete din taxe si comisioane, care au ajuns in total la 127 milioane euro, in timp ce veniturile din dobanzi s-au diminuat cu 3,6% (8 milioane euro), la un total de 204 milioane euro. Banca si-a redus si cheltuielile de functionare cu 3,2%, la 193 milioane euro.

Raiffeisen a beneficiat si de pe urma reducerii provizioanelor pentru credite neperformante cu 19%, la 61 milioane euro in primele noua luni ale acestui an. In trimestrul trei, provizionele au scazut la 15 milioane euro, fata de 20 de milioane in trimestrul precedent.

Creditele cresc cu 1,1%, depozitele avanseaza cu 2,9%

Activele Raiffeisen Bank au avansat cu 3,1% in acest an, la 6,510 miliarde euro. Volumul creditelor a crescut cu 1,1%, la un total de 4,445 miliarde euro, dintre care imprumuturile de retail reprezinta 63,1%, in crestere cu 0,4 puncte procentuale, iar creditele corporate reprezinta 34,1%. Ponderea creditelor in valuta din totalul imprumuturilor este de 50,2%, in scadere de la 52,5% in 2013.

In trimestrul trei banca si-a majorat cu 0,7 puncte procentuale ponderea creditelor corporate in comparatie cu trimestrul precedent, in timp ce creditele de retail au fost in scadere cu 1,1 puncte procentuale.

Valoarea depozitelor atrase de banca de la clienti a crescut cu 2,9% in acest an, la un total de 4,262 miliarde euro.

Raportul credite/depozite este echilibrat, de 104%, in scadere de la 106,1% anul trecut.

Capitalul Raiffeisen Bank a avansat cu 9,4% in acest an, la 715 milioane euro, astfel ca indicatorul de rentabilitate a capitalului (return on equity) a scazut de la 19,8% la 16,8%.

Rata creditelor neperformante, in scadere la 10,2%

De remarcat este scaderea ratei creditelor neperformante de la 11% in trimestrul doi al acestui an la doar 10,2% in septembrie, in contextul masurilor impuse de BNR privind curatarea portofoliilor de neperformante prin scoaterea acestora in afara bilantului.

Cu toate acestea, rata de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante a scazut usor in trimestrul 3, la 72,4%, de la 72,4% in trimestrul doi. 

Raportul costuri/venituri s-a imbunatatit

Un alt indicator de performanta a bancii, raportul costuri/venituri, s-a imbunatatit la 55,5%, fata de 58,2% in primele 9 luni din 2013.

Marja net de dobanda practicata de banca pentru credite a scazut usor in acest an, cu 0,28 puncte procentuale, la o medie de 4,38%.

Raiffeisen Bank Romania are 5.368 de angajati, in scadere cu doar 15 persoane fata de anul precedent, precum si 530 de unitati teritoriale, cu una mai mult fata de 2013.

Numarul clientilor bancii a scazut cu 0,8% in trimestrul trei, insa fata de anul precedent este in crestere cu 1,9%, la un total de 2.049.071 de clienti.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii