BANCI | Cariera

ProCredit Bank ofera un program de training pentru tinerii care vor sa devina bancheri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-04 12:24

ProCredit Bank oferă un program de training pentru dezvoltarea profesională şi personală - Programul Young Bankers - şi se adresează celor care doresc să se specializeze în domeniul bancar.

Programul Young Bankers este un curs introductiv financiar-bancar cu durata de şase luni care cuprinde sesiuni teoretice şi practice cu privire la: finanţe-bănci, economie, dezvoltare economică pe termen lung şi servicii bancare.

Programul implică training-uri teoretice în sala de curs şi training-uri practice în sucursalele ProCredit Bank, necesitând deplasări în alte localităţi şi timp alocat studiului individual.

Prezenţa este obligatorie la toate cursurile pe toată durata de desfăşurare a programului, iar ProCredit Bank suportă toate cheltuielile generate de cazare şi transport.

Candidaţii selectaţi de ProCredit Bank sunt sponsorizaţi printr-un program de stagiu de şase luni. Participantilor li se va acorda o bursă lunară pe toata perioada programului.
La finalizarea cu succes a cursului de şase luni, există o posibilitate reală ca beneficiarul programului de stagiu să primească un contract de muncă cu banca.

Noul program Young Bankers va începe pe 28 ianuarie 2013 şi se va finaliza pe 28 iulie 2013.
Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 30 noiembrie 2012.

ProCredit Bank organizează mai multe evenimente în care vei avea ocazia să discuţi despre acest program cu persoane din cadrul băncii. (VEZI detalii aici)

Interviu cu Andreea Florescu, ProCredit Bank: Angajatii sunt cea mai importanta resursa a bancii

Pentru a afla detalii despre acest program, am rugat-o pe Andreea Florescu (foto), Sef Departament Resurse Umane la ProCredit Bank, sa ne raspunda la cateva intrebari:

Bancherul.ro: De unde ideea programului Young Bankers si care sunt obiectivele?

Andreea Florescu: ProCredit Bank porneste de la premisa ca angajatii sunt cea mai importanta resursa a institutiei. Din acest considerent, investim masiv in angajatii bancii si ne dorim ca misiunea si valorile institutiei sa se reflecte in activitatile zilnice. Pentru materializarea acestui deziderat, am creat o modalitate de selectie si recrutare a personalului, care sa ne permita identificarea candidatilor care se regasesc in valorile si principiile bancii. In prezent, recrutarea de noi angajati in cadrul bancii se realizeaza exclusiv prin intermediul programului Young Bankers.

Pe langa faptul ca faciliteaza identificarea si cunoasterea viitorilor angajati ai bancii, un alt obiectiv al programului Young Bankers este de a le oferi acestora o imagine de ansamblu asupra sistemului bancar, in general, si asupra modalitatii in care noi alegem sa ne desfasuram activitatea.

- Mai sunt tinerii interesati de o cariera de bancher, in conditiile de azi? Mai este cariera si salariul de bancher atractive?

- Domeniul bancar ramane un domeniu de interes, asta datorita posibilitatilor de dezvoltare pe care le ofera. Atractia tinerilor pentru acest domeniu este data de perspectiva consolidarii cunostintelor teoretice si dobandirea de noi abilitati profesionale. Indiferent de nivelul salarial oferit la inceput, o dezvoltare profesionala solida poate asigura beneficii materiale pe termen lung.

- Ce calitati ale candidatilor vor prevala pentru selectarea la curs? Ce calitati vor avea cei care vor fi angajati? Cati veti angaja, cu ce salariu?

- Avand in vedere ca programul se adreseaza atat persoanelor cu experienta, cat si tinerilor absolventi, profilul candidatului se concentreaza pe abilitatile personale si deschiderea candidatuluispre a dobandi noi cunostiinte. Ne intereseaza sa identificam calitatile native care coincid cu principiile si valorile noastre, cunostintele teoretice si practice urmand sa fie insusite pe perioada trainigurilor oferite.

Persoanele pe care le cautam trebuie sa fie disponibile pentru deplasari pentru ca trainingul se desfasoara in Bucuresti, dar partea practica are loc si in celelalte orase in care noi avem sucursale. De asemenea, ne dorim oameni care sa fie implicati si sa demonstreze angajament personal in activitatea depusa, persoane responsabile, cu standarde etice inalte.

Cu siguranta ca cel sau cea care ia parte la program trebuie sa fie dornic sa invete si sa se dezvolte personal, iar acest lucru necesita abilitatea de a face schimb de idei si de cunostinte cu ceilalti participanti din program si cu cei care tin cursurile.

- De ce ar alege ei sa lucreze la ProCredit si nu la alta banca?

- In primul rand, pentru ca programul Young Bankers le permite inceperea unei cariere in cadrul bancii inclusiv tinerilor absolventi, care nu au reusit sa dobandeasca o experienta profesionala semnificativa, care constituie, in general, o cerinta pentru angajarea in sistemul bancar.

Un alt motiv pentru care persoanele dornice sa se dezvolte atat pe plan profesional, cat si pe plan personal ar alege ProCredit Bank, il reprezinta programele de instruire pe care banca le ofera. Angajatii bancii beneficiaza atat de training-uri specifice functiei ocupate, cat si de cursuri destinate dezvoltarii gandirii analitice.

In plus, angajatii care ocupa pozitii de specialisti sau functii de conducere, beneficiaza de training-uri organizate la nivelul ProCredit Holding si de cursuri in cadrul Academiilor ProCredit din Germania si din Macedonia. Aceste cursuri vizeaza nu doar dezvoltarea abilitatilor tehnice, ci si cultivarea si dezvoltarea competentelor tehnice, de comunicare si a abilitatilor de la lua decizii corecte.

Doua dintre valorile ProCredit Bank sunt comunicarea deschisa si transparenta, valori care se reflecta atat in relatia cu clientii, cat si in relatiile dintre angajati. Acest mod de comunicare creeaza premisele unui mediu de lucru placut si faciliteaza colaborarea continua intre colegi, indiferent de pozitia ocupata in cadrul bancii.

Nu in ultimul rand, responsabilitatea sociala este foarte importanta pentru institutia noastra. Acest lucru se reflecta in accentul pus pe cultura economisirii si pe politica de creditare responsabila pentru intreprinderile mici si mijlocii, ceea ce genereaza un impact pozitiv la nivel economic.

Pentru un candidat si pentru un angajat care impartaseste astfel de valori este important sa lucreze intr-o organizatie care functioneaza pe principii similare, in care este incurajat sa lucreze asa si care ii dezvolta, pe langa abilitatile tehnice, si partea personala.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii