BANCI | Procese

Primele decizii in procesele pe Legea darii in plata: Banca Romaneasca, obligata sa anuleze datoriile unor clienti executati silit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-02-24 18:31

Instantele de judecata au inceput sa anunte primele decizii in procesele initiate in baza Legii nr.77/2016 privind darea in plata.

Unul dintre primele cazuri solutionate este cel de astazi, la Judecatoria Pitesti, intr-un caz in care Banca Romaneasca - membra a grupului National Bank of Greece, a contestat in instanta cererea a patru clienti executati silit de a li se sterge datoriile la un credit ipotecar aflat in fata de executare silita, in baza Legii privind darea in plata.

Judecatoria Pitesti a respins contestatia bancii si a obligat-o sa stearga datoriile clientilor executati silit. Decizia nu este definitiva, poate fi atacata de banca la o instanta superioara.

Solutia pe scurt: "Respinge ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii 77/2015 raportat la art. 1 alin. 4 coroborat cu art. 126 alin. 1, art. 15 alin. 2, art. 44 alin. 1 şi art. 2 teza I, art. 135 alin. 1 şi alin. 2 lit. a din Constituţia României. Cu drept de recurs la Trib Argeş, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Respinge contestaţia formulată de contestatoarea BANCA ROMANEASCA SA - MEMBRA A GRUPULUI NATIONAL BANK OF GREECE în contradictoriu cu intimaţii Zamfirescu Corneliu, Sutach Cornel Valentin, Zamfirescu Tatiana şi Sutach Beatrice Magdalena, ca neîntemeiată. Admite cererea reconvenţională formulată de intimaţii Zamfirescu Corneliu, Sutach Cornel Valentin, Zamfirescu Tatiana şi Sutach Beatrice Magdalena în contradictoriu cu contestatoarea BANCA ROMANEASCA SA - MEMBRA A GRUPULUI NATIONAL BANK OF GREECE Constată stingerea datoriilor izvorâte din contractul de credit nr. B0022374/11.08.2008 încheiat între BANCA ROMANEASCA SA - MEMBRA A GRUPULUI NATIONAL BANK OF GREECE şi Zamfirescu Corneliu, Sutach Cornel Valentin, Zamfirescu Tatiana şi Sutach Beatrice Magdalena ce face obiectul dosarului de executare silită nr. 285/2012 al BEJ Iordache Ion şi obligă contestatoarea să opereze în contabilitate stingerea acestor datorii. Cu apel în 15 zile de la comunicare la Trib Argeş, care se va depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţata in şedinţa publica azi, 24.02.2017.” (vezi aici decizia)

Conform Legii darii in plata, “Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea datoriilor izvorâte din contractele de credit aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului.”

Curtea Constitutionala a precizat ca legea darii in plata nu se poate aplica, insa, in cazurile in care imobilul a fost vandut deja de banca in cadrul procedurii de executare silita. (vezi aici detalii)

Taguri: lege darea in plata  procese  Banca Romaneasca  darea in plata  Executare silita  

Comentarii

La razboi ca nu se mai poate
FALIMENTUL TE ASTEAPTA
O banca care va falimenta curand datorita indiferenței față de clienti. BANCA ROMANEASCA NU RENEGOCIAZA CONTRACTELE IN CHF, o banca care va plati.. .. ti-o promitem noi clientii tai...... O sa te falimentam asa cum ne-ai falimentat tu pe noi. Rugam prietenii si colaboratorii sa numai lucreze cu aceasta banca pentru indiferenta cu, care ne trateaza. O sa sintiti cu adevarat ce a sa ai clienti nemultumiti si nu 10 clienti o să pierzi precum in statistatistici cu 100 de clienti care are CHF. O să fie care pe care .... vedem noi la sfarsit cine o sa ramana in picioare....

Cosmin
NOTIFICATI TOTI BANCILE
Solicitați renegocierea la un curs mediu .... Dacă nu vor apelați la avocați si dati băncile in judecata si cereti si despăgubiri morale pentru nerespectarea Deciziei Curții de a renegocia contractele.

Constantin
Adevarul iese la suprafata
Incep sa piardă bancile datorită lăcomiei lor si a tătucului Isarescu ,prea se credeau intangibile !! Romanii câștiga !!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Procese



Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat

Sentinta Judecatoriei Sector 1 prin care statul, prin Ministerul Dezvoltarii, si Aedficium Banca pentru Locuinte, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, sunt obligati sa achite prima de stat unui fost client al bancii care, similiar cu restul clientilor, nu au mai primit banii detalii

Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi

Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi: 724/2017
03-03-2017
Litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992)
Curtea de Apel BUCURESTI

Acesta nu este document finalizat R O M detalii

Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)

Decizia instantei de judecata prin care Vodafone este obligata sa despagubeasca un abonat caruia nu a vrut sa-i inlocuiasca, timp de trei ani, un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi pe el. Vodafone a fost obligata de judecatori sa-i plateasca omului si dobanda legala penalizatoare pe detalii

Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)

Decizia definitiva pronuntata in octombrie 2017 de Curtea de  Apel Bucuresti prin care constata ca este ilgal ca Vodafone sa ceara o taxa de reziliere atunci cand clientii sai renunta la contracte inainte de termenul de unul sau doi ani, pentru ca abonamentele sunt prea scumpe detalii

 



 

Ultimele Comentarii