BANCI | Profil

Piraeus Bank emite doar carduri contactless, la aceleasi costuri ca cele standard

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-29 07:02

Piraeus Bank anunta ca din 6 iunie 2016 toate cardurile de debit si de credit nou emise au tehnologia contactless, care permite plati mai rapide, doar prin apropierea cardului de POS, fara a fi necesara introducerea acestuia in POS si tastarea codului PIN, pentru cumparaturi de valori mici, sub 100 de lei.

Clientii nu platesc nimic in plus pentru cardurile contactless, taxele si comisioanele sunt identice cu cele pentru cardurile contact, a precizat banca, pentru Bancherul.ro.

De asemenea, oricarui client care solicita inlocuirea cardului ii va fi emis un cards contactless.

Piraeus Bank Romania are un portofoliu compus din carduri de debit adresate persoanelor fizice si juridice precum si carduri de credit, acestea din urma reprezentand 15% din intregul sau portofoliu de carduri.

Deja 15% din intreaga retea de POS-uri ale Piraeus Bank sunt contactless iar comisioanele comerciantilor se inscriu in actualul trend al pietei, a mai precizat banca.

Intr-un comunicat de presa, Piraeus  Bank mai mentioneaza urmatoarele:

"Tehnologia contactless este cea mai rapidă modalitate de plată disponibilă în acest moment. Astfel, o plată contactless durează cu 33% mai puțin față de o plată standard cu cardul și cu 52% mai puțin decât plata cu numerar, pentru tranzacții de mică valoare. Menţionăm faptul că economii importante de timp se fac chiar şi în cazul plăţilor de valoare mai mare care necesită suplimentar introducerea codului PIN.

În prezent, în România există peste 40.000 de terminale POS care suportă plăți contactless. Portofoliul Piraeus Bank România intră astfel într-un club select al băncilor care oferă facilitatea contactless pentru toate cardurile (de unde mai fac parte la momentul actual doar două bănci).

“La doar 6 luni de la lansarea cardurilor contactless de credit, Piraeus Bank România a implementat această funcționalitate și pentru cele de debit din dorinţa de a oferi clienților noștri un plus de confort în utilizarea cardurilor indiferent de tipul de card deținut. Când utilizăm cardul pentru a ne cumpăra dimineața cafeaua preferată, pentru a achita prânzul sau pentru orice altă cumpărătură cu o valoare mai mică de 100 de lei, cardul contactless ne ajută să realizăm tranzacția mai repede, mai comod și în deplină siguranță. Pe scurt, ne simplifică viața. Prin această acțiune, Piraeus Bank România își continuă misiunea de a schimba în bine viețile clienților pentru ca aceştia să se bucure de ceea ce contează cu adevărat”, a declarat Mădălina Teodorescu, Deputy CEO Piraeus Bank România.

Cardurile contactless emise de Piraeus Bank România mențin toate funcționalitățile existente în prezent la cardurile contact, de credit sau de debit. Clienții care au un card emis înainte de lansarea facilității contactless pot solicita în orice sucursală Piraeus Bank România înlocuirea acestuia cu un card contactless.

Taguri: Calculatordecredite.ro  banca  Visa  

Comentarii

Cozma Marius
Piraeus Bank România
Piraeus Bank comunica foarte bine, desi nu este intr-o situatie grozava. Se pare ca a adoptat cea mai buna strategie in astfel de situatii: comunicare periodica despre aspecte pozitive din evolutia bancii. Acest exemplu ar trebui urmat si de alte banci cu evolutii asemanatoare. Felicitari echipei de comunicare a bancii!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii