LEASING | Profil

Piata de leasing operational, in crestere cu 13% in primul trimestru din 2016

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-05-17 13:18

Piața de leasing operațional a atins nivelul de 56.000 de unități în administrare la finalul trimestrului întâi din 2016, cu aproximativ 500 de autovehicule mai mult faţă de finalul lui 2015 şi în creştere cu 13% față aceeaşi perioadă a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), in care se mai adauga urmatoarele:

În perioada ianuarie-martie a acestui an au fost înmatriculate peste 2.600 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 12% din totalul înmatriculărilor noi (20.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare).

Astfel, previziunea pentru finalul anului – 60.000 de autovehicule în administrare – ramâne validă în ciuda domolirii ritmului de creştere comparativ cu anii precedenţi.

„Constatăm o maturizare a pieţei de leasing operaţional, în sensul continuării creşterii atât a volumelor în administrare cât şi a ponderii produsului complet (full service) în total piaţă.” declară Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi RCI Finanțare România.

Membrii asociației, reprezintă 98% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcatuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 72%, urmate de management de flote 20%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreținere și reparații, asigurări (RCA și CASCO), managementul anvelopelor, asistență rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

În 2016 ASLO împlineşte 5 ani de existenţă. Înfiinţată cu scopul de a promova conceptul de leasing operaţional, a celor mai bune practici şi a celor mai înalte standarde de comportament profesional, asociaţia a reusit să fie o interfaţă onesta şi de încredere între comunitatea de leasing operaţional şi parteneri.

„Ne bucurăm că asociaţia a crescut de la 6 membri fondatori în 2010 la 13 în prezent, la care se adaugă 7 membri asociaţi.
Prin stabilitate şi consecvenţă în relaţia dintre membri, am reuşit să întărim identitatea branşei de leasing operaţional contribuind la dezvoltarea continuă a acestei industrii.

La acest lucru s-a adăugat interacţiunea permanentă a asociaţiei cu presa şi reprezentaţii entităţilor legislativ-administrative ale statului (Parlamentul României, Ministerul Finanţelor Publice, DRPCIV, etc.) precum şi cu asociaţii cu interese comune (APIA, ALB) în vederea reprezentării cu succes a intereselor membrilor ASLO.” susţine Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO.

Dintre acţiunile în care ASLO s-a implicat sau chiar le-a iniţiat, amintim:

- a creat şi menţinut canale de comunicare cu partenerii de afaceri şi autorităţile (cea mai importantă fiind Ministerul Finanţelor Publice), urmărind şi analizând reglementările care vizează domeniul auto şi fiscal;

- 2013 – a iniţiat discuţia cu privire la limitarea deductibilităţii costurilor cu amortizarea la 1.500 RON pe lună, reuşind să obţină exceptarea companiilor de leasing operaţional;

- 2015 - a susţinut Ministerul Finanţelor Publice în demersul de a acţiona împotriva evaziunii fiscale practicate de anumiţi comercianţi de vehicule rulate;

- 2016 - sprijină iniţiativa parlamentară prin care se propune incriminarea distinctă a înşelăciunii privind date sau caracteristici tehnice ale autovehiculelor, oferind, prin membrii săi, suport pentru crearea şi implementarea mecanismelor necesare aplicării reglementărilor în mod corect și eficient.

Despre ASLO

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a devenit funcţională în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată pe 17 noiembrie 2010, în conformitate cu legile din România. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociați sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

ASLO îşi propune să promoveze conceptul de leasing operaţional şi să susţină cele mai bune practici în industrie fiind o interfaţă eficientă între comunitatea pe care o reprezintă şi comunitatea de afaceri şi autorități, protejând în acelaşi timp interesele membrilor săi.

Taguri: statistici economice  leasing  leasing operational  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii