BANCI | Stirea Zilei

Peste 7.000 de clienti ai OTP Bank cu credite in franci elvetieni (72% din total) au acceptat oferta de conversie in lei, cu 1.000 mai putini decat estimarile initiale; bancile mai au credite in CHF de 6 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-17 19:59

OTP Bank a anuntat ca la finalul ofertei de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni (CHF), lansata la finalul anului trecut, au fost semnate peste 7.000 de contracte, reprezentand 72% din totalul celor vizate, adica peste 10.000 de credite.

Rata de succes obtinuta de OTP Bank este cu aproximativ 10 puncte procentuale sub nivelul estimat de catre seful bancii, Laszlo Diosi, in momentul lansarii, adica 80%. (vezi aici detalii)

Banca Transilvania (BT) a obtinut o rata de succes de 80% in cadrul ofertei de conversie a creditelor in CHF ale clientilor Volksbank, care insa au primit pe langa discountul de 22% si rambursarea comisionului de risc, care reprezenta in jur de o treime in rata lunara.

BT nu a pierdut nimic de pe urma ofertei de conversie, dimpotriva, a facut un profit urias, de 1,6 miliarde lei, dupa achizitia Volksbank, o banca ajunsa in pragul falimentului din cauza creditelor in CHF.

Mai sunt credite in CHF in valoare de 6 miliarde lei

Soldul creditelor in CHF detinute de bancile romanesti a scazut la echivalentul a 6 miliarde lei (1,5 miliarde CHF) la finalul lunii iunie 2016, cu 1,8 miliarde lei (450 milioane CHF) mai putine decat erau la finalul anului 2015 si cu 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde franci) mai putine decat la finalul anului 2014, cand se ridicau la 11,3 miliarde lei (2,7 miliarde franci).

In prima parte a anului trecut a fost lansata oferta Bancii Transilvania pentru conversia creditelor Volksbank, astfel ca in iunie 2015, soldul creditelor in CHF a scazut la 8,7 miliarde lei, iar apoi la 6,8 miliarde lei in octombrie 2015, inainte de lansarea ofertei OTP Bank.

Luna urmatoare insa, in noiembrie, soldul creditelor in CHF urca la 8,2 miliarde lei, dupa ce OTP Bank si-a repatriat creditele in franci externalizate unei firme din Olanda pe care o controleaza.

La finalul anului trecut si-a lansat oferta de conversie si Raiffeisen Bank, insa aceasta s-a adresat doar clientilor cu restante sau supraindatorati.

In aceste conditii, soldul creditelor in franci a scazut la 6 miliarde lei in iunie, insa in aceasta luna ritmul de diminuare a acestor credite a fost de doar 53 milioane lei, dupa 220 milioane lei in mai si 238 milioane lei in aprilie.

Comunicatul OTP Bank

72% dintre clienții eligibili ai OTP Bank România cu credite în CHF au semnat contractele de conversie

- Peste 7.000 de contracte de conversie au fost semnate, echivalentul a 72% dintre clienții eligibili ai OTP Bank Romȃnia cu credite în franci elveţieni (CHF);

- Discountul mediu acordat clienților băncii pentru împrumuturile în CHF convertite a fost de 21.2%;

- Programul implică un efort financiar de 425 de milioane de lei, pentru discountul estimat oferit clienților prin programul de conversie;

- În 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obținute în instanță.

București, 17 august 2016 – Mai mult de 7.000 de clienți ai OTP Bank România au semnat deja contractele de conversie, în cadrul programului de conversie a creditelor în franci elvețieni (CHF), după ce au acceptat oferta propusă de bancă, echivalentul a 72% dintre clienții cu credite în CHF.

„Prin lansarea programului de conversie a creditelor în CHF, ne-am propus să le oferim clienților noștri una dintre cele mai competitive soluții de pe piață. Fiecare client a primit o ofertă personalizată, în funcţie de tipul său de credit, anul în care a fost acordat și rata inițială a dobânzii. Totul, cu sprijinul experților noștri din rețeaua teritorială de unităţi bancare, pregătiți să ofere oricȃnd consilierea necesară clienţilor cu credite în CHF“, a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Discounturile aplicate creditelor în CHF prin programul de conversie au fost preferate de către clienții băncii, în comparație cu rezultatele posibile ale unui caz în instanță, care ar fi implicat un interval de timp mult mai lung de soluţionare, costuri suplimentare pentru clienţi, precum și riscul ridicat de a obține reduceri mult mai mici sau chiar riscul potențial de pierderi.

Prin urmare, un număr de 879 de contracte de creditare implicate în litigii cu banca au fost convertite și, datorită acestei acțiuni, disputele dintre cele două părți au fost încheiate în mod amiabil. În plus, instanța a stabilit 386 de decizii finale pentru reconcilierea părților implicate. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obținute în instanță.

„Numărul atât de mare de clienți interesați de programul de conversie a creditelor în CHF demostrează că am avut reacția pozitivă corectă la una dintre cele mai importante nevoi ale clienților noștri. Discountul mediu oferit pentru conversia creditelor în CHF a fost de 21.2%. Este important să menționăm că, pentru discounturile oferite prin programul de conversie, ne-am asumat un efort financiar de aproximativ 425 de milioane de lei”, a spus Constantin Mareș, Manager de Proiect al Programului de Conversie, OTP Bank România.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Taguri: CHF  franci elvetieni  Banca Nationala a Romaniei  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Bancpost  BT  Banca Transilvania  statistici BNR  conversie credite CHF  Banca Romaneasca  

Comentarii

3treid
Dezinformare, manipulare......
Cea mai mare dezinformare.....Nici macar 50% din clienti nu au acceptat oferta de cacat.....Dezinformare, manipulare.

A
Minciuni ordinare
Sunt manipulari marca otp care are obiceiul de a da cifre care suna bine. Pe langa asta nu mentioneaza nimic de faptul ca oferta lor otravita este si ea plina de caluze abuzive si ca a fost facuta cand ROBOR este la un minim istoric si in curand acesta va creste si va iesi la iveala a doua teapa marca OTP ptr cei care au acceptat oferta!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiUnele banci aplica la platile cu cardul in strainatate un curs valutar mult mai mare decat la casele de schimb sau in cont

Utilizarea in strainatate a unui card in lei emis de ING Bank sau Raiffeisen Bank este mult mai costisitoare decat in cazul cardurilor altor banci, precum BRD sau Banca Transilvania (BT), din cauza cursurilor de schimb mai mari decat cele practicate la casele de schimb de la ghiseu sau pentru detalii

De ce a declansat Consiliul Concurentei una dintre cele mai ample investigatii ale sale la firmele de leasing si la IFN-urile care acorda credite online?

La doi ani si jumatate de la inceperea unei investigatii privind schimbul de informatii comerciale in regim preferential intre firmele de asigurari prin intermediul asociatiei UNSAR si unei publicatii de specialitate, Media Xprimm, ancheta care nu a fost finalizata nici pana acum, Cosiliul detalii

Cum construim un sistem sanatos de creditare imobiliara? Ce facem cu Prima Casa si cu bancile pentru locuinte?

Au trecut aproape 10 ani de la criza din 2008, care ne-a aratat cat de nociv poate fi un sistem in care se pot acorda credite ipotecare foarte rapid si facil, cu avans si cu dobanzi cat mai mici, dar foarte riscante, din cauza faptului ca sunt in valuta si cu dobanzi variabile. Cursul si detalii

Bancile care dau prea multe credite Prima Casa vor primi mai putine garantii de la FNGCIMM

Ministerul Finantelor a decis ca din 2018 sa scada cu pana la 20% cota de garantii pentru Programul Prima Casa alocata bancilor care acorda mai multe credite Prima Casa decat imprumuturi imobiliare standard, care au avans si dobanzi mai ridicate. Volumul de garantii Prima Casa va fi detalii

Ultimele Comentarii