BANCI | Ultima Ora

OTP Bank isi majoreaza capitalul social cu 175 milioane lei dupa achizitia Millennium Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-01-22 11:04

OTP Bank Romȃnia anunţă că Registrul Român al Comerţului a aprobat, la data de 7 ianuarie 2015, majorarea capitalului social al băncii cu 175.344.000 RON. Astfel, capitalul reglementat al OTP Bank România a fost majorat de la 782.908.800 RON la 958.252.800 RON, anunta banca intr-un comunicat.

Majorarea capitalului social este o dovadă directă a încrederii pe care acţionarii o au faţă de stabilitatea subsidiarei romȃneşti şi faţă de strategia noastră de dezvoltare. De asemenea, atestă consolidarea poziției OTP Bank pe piața bancară din România. OTP Group vizează extinderea cotei de piaţă în ţările în care este prezent, iar România a fost mereu o piaţă strategică. OTP Bank România a crescut organic, încă de la intrarea pe piața locală, în urmă cu mai mult de zece ani. Evoluția noastră a fost consolidată prin achiziția recentă a Millennium Bank România, moment cheie care ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de intra în topul primelelor 10 bănci din România, drept furnizor solid şi stabil de servicii financiare universale, cu lichiditate şi capitalizare remarcabile”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank Plc., în calitate de acţionar principal, deţine 3,992,716 acţiuni nominative şi o cotă de participaţie la capitalul social de 958.251.840 RON, reprezentând 99.99989982% din totalul capitalului, în vreme ce Merkantil Bank Ltd., deţine 4 acţiuni nominale şi o cotă de participaţie de 960 RON, reprezentând 0.00010018% din totalul capitalului social.

OTP Bank România a finalizat achiziţia în procent de 100% a acţiunilor Millennium Bank România, pe 8 ianuarie 2015. În urma tranzacţiei în valoare de 39 milioane de euro, Millennium Bank România, fostă membră a Banco Comercial Português, face de acum parte din OTP Group în România. Ca urmare a achiziţiei, cota de piaţă a OTP Bank România este estimată să ajungă la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank Plc., cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 12,2 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii