BANCI | Ultima Ora

OTP Bank a imprumutat 25 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii pentru a acorda credite pentru IMM-uri, in conditii avantajoase si flexibile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-17 14:27

OTP Bank Romȃnia a anuntat ca a primit din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI) o linie de finanţare în valoare de 25 de milioane de euro, destinată susținerii întreprinderilor mici și mijlocii, companiilor medii, precum și a entităților din sectorul public și facilitării angajării tinerilor în toate sectoarele.

Împrumuturile către beneficiarii finali vor fi folosite pentru finanțarea investițiilor și pentru capitalul de lucru, în concordanță cu prioritățile UE și pot fi acordate pe o perioadă de pȃnă la 10 ani.

Banca a precizat ca scopul finantarii BEI este de a susține accesul IMM-urilor, a companiilor medii, precum și a entităților din sectorul public la surse avantajoase de finanțare a investițiilor şi a capitalului de lucru.

Este vorba de "facilități de creditare în condiții avantajoase și flexibile pentru dezvoltarea afacerilor și administrarea resurselor", acordate cu o "dobândă competitivă pe piața bancară", a mai precizat banca, intr-un comunicat.

- Care sunt mai exact "conditiile avantajoase si flexibile" ale facilitatilor de creditare? am intrebat reprezentantii OTP Bank.
 
"OTP Bank Romania a incheiat parteneriatul cu Banca Europeana de Investitii pentru a facilita accesul la finantarea unui numar cat mai mare de clienti persoane juridice si pentru a contribui la consolidarea eforturilor de sustinere a proiectelor dezvoltate de clientii nostrii. Acestia vor beneficia atat de conditii financiare avantajoase, cat si de un flux rapid de analiza a solicitarilor de credite. OTP Bank Romania va acorda din fondurile provenite de la Banca Europeana de Investitii facilitati de finantare pentru capital de lucru, pe un termen de minimum 24 luni, cat si credite de investitii, perioada maxima de acordare in cazul acestora fiind de 120 de luni. Structura de garantii solicitate este flexibila, iar conditiile de creditare sunt adaptate specificului activitatii fiecarui client", a raspuns banca.

- Care este "dobanda competitiva pe piata bancara" pentru aceste credite? am mai intrebat banca.
 
"Banca Europeana de Investitii sprijina accesul intreprinderilor mici si mijlocii la finantare parteneriatul contribuind in mod semnificativ la reducerea costurilor financiare in cazul clientilor eligibili. Conditiile de creditare sunt adaptate specificului activitatii fiecarui client", a precizat OTP Bank.

- Cine poate obtine aceste credite si ce conditii trebuie sa indeplineasca? 

OTP Bank: "Beneficiarii finantarilor din surse provenind de la Banca Europeana de Investitii pot fi intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 3.000 de angajati, precum si entitatile din sectorul public care indeplinesc atat criteriile de finantare stabilite de OTP Bank Romania S.A. conform normelor proprii, cat si pe cele stabilite de Banca Europeana de Investitii cu privire la activitatile eligibile."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii