TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

O banca poloneza ofera carduri prepaid cu desene animate pentru copiii sub 13 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-12 23:22

Cea mai mare banca din Polonia, PKO Bank Polski, a lansat carduri prepaid destinate copiilor sub 13 ani, cu imagini ale unor personaje cunoscute din desenele animate, precum Powerpuff Girls, Ben 10, Dexter, Johnny Bravo.

Un astfel de card, tip MasterCard, poate fi folosit ca un card obisnuit, pentru orice plati in magazine sau online, precum si pentru retrageri de bani de la ATM-uri.

Cardul este obtinut si controlat de catre parintii copiilor, cum este si firesc. Astfel, parintele este cel care activeaza cardul si poate verifica in orice moment, prin intermediul aplicatiei bancare online, situatia platilor facute cu cadul de catre copil.

Avantajele unui card prepaid

Principalul avantaj al unui card prepaid este ca parintele are control sporit asupra sumelor ce pot fi cheltuite de copil, prin mai multe mijloace:

1. Parintele alimenteaza cardul doar cu suma de care copilul are nevoie pentru diverse cheltuieli

2. Din apicatia online, parintele poate limita in orice moment suma de bani ce poate fi cheltuita de copil la cumparaturi sau pentru retrageri de bani de la ATM

3. Parintele poate monitoriza instant prin aplicatia online (sau prin mesaje SMS) platile facute cu cardul de catre copil. Iar la sfarsitul unei luni are la indemana un extras de cont cu lista de cumparaturi, care-l ajuta sa realizeze un buget lunar eficient de cheltuieli si economii, care este util si pentru modelarea unui comportament dorit pentru copil.

De exemplu, daca in extrasul de cont se vede ca pe parcursul lunii trecute au fost facute prea multe cheltuieli pentru dulciuri, atunci parintele va putea avertiza copilul sa reduca acest gen de cumparaturi luna viitoare.

Altfel, daca-i dam copilului zilnic bani de buzunar cash, niciodata nu vom sti cat si pe ce a cheltuit ea/el banii.

4. Pentru evitarea situatiilor in care cardul sa poata fi folosit de catre altcineva, parintele poate schimba imediat codul PIN, precum si utilizatorul cardului.

De ce as folosi un card?

Daca va intrebati de ce ar avea copilul vostru nevoie de un astfel de card, primul raspuns este: siguranta banilor.

Spre deosebire de bancnotele din buzunar, ce pot fi pierdute sau furate in orice moment, daca ai banii pe card scapi de grija ca ramai fara ei.

Chiar daca pierzi sau ti se fura cardul, acesta nu poate fi folsit decat de utilizatorul sau, care cunoaste PIN-ul secret necesar efectuarii platilor cu cardul. De aceea trebuie sa memorati PIN-ul unui card si sa nu-l spuneti altcuiva sau sa-l scrieti intr-o agenda.

Comentarii

Radu sergiu
Idk




Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii