BANCI | Profil

Numarul clientilor BCR care au acceptat oferta de reducere a ratelor s-a injumatatit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-10-15 13:54

BCR anunta ca 10.000 de clienti cu credite imobiliare dintre cei 50.000 vizati, adica 20% din total, au acceptat oferta bancii de reducere a ratelor in medie cu 20%, dupa 6 saptamani de la lansarea ofertei, la inceputul lui septembrie, aceasta fiind valabila pana la sfarsitul anului.

In primele trei saptamani de la lansarea ofertei, BCR anunta ca 7.000 de clienti au acceptat-o, adica 2.300 de clienti saptamanal, ceea ce inseamna ca in urmatoarele trei saptamani pana acum, numarul acestora s-a injumatatit, la doar 1.000 de clienti in fiecare saptamana.

Pana la sfarsitul anului mai sunt 11 saptamani, iar daca ritmul actual de acceptare a ofertei se va pastra, atunci se vor fi stans inca 11.000 de clienti la cei 10.000 din prezent, in total 21.000, adica 42% din cei 50.000 de clienti vizati.

BCR a decis sa reduca ratele la creditele clientilor intr-un efort de a-si dezvalui latura umana, dupa cum au recunoscut reprezentantii bancii, in contextul in care BCR este supusa unor critici acerbe din partea unor clienti si a fost data in judecata pentru faptul ca le-a majorat dobanzile si le-a perceput comisioane considerate abuzive.

Banca a precizat ca isi doreste sa incheie pe cale amiabila conflictele cu toti clientii, iar o dovada de bunavointa este aceasta campanie de reducere a poverii ratelor la credite.

De fapt, BCR reduce dobanzile la credite de la niveluri mai mari decat media pietei (7-8%) pe care le practica in prezent, la unele care se incadreza exact in media dobanzilor la creditele imobiliare (5%), conform datelor BNR.

Exemplul de reducere a ratei la un credit prezentat de BCR, in momentul lansarii ofertei:

- salariu net lunar: 2.000 de lei
- cheltuieli curente: 500 de lei
- credit de 105.000 lei pe 23 de ani
- dobanda: 7,87%
- rata lunara: 821 lei

In urma acceptarii ofertei denumita "scade rata" sau "repricing", noul credit arata astfel:
- dobanda: 4,95%, fixa in primii 5 ani
- rata lunara: 637 lei

Economia este de 26.224 de lei pe toata perioada de creditare, se precizeaza in oferta BCR.

In comunicatul transmis astazi, BCR a mai facut urmatoarele precizari:

10.000 de clienți se bucură deja de rate reduse, apreciind strategia BCR de scădere a ratei de credit și modul pro-activ în care noua ofertă include comisioane ZERO (de analiză, de administrare), precum și o asigurare de viață GRATUITĂ. Campania SCADE RATA este un pas important pe care BCR dorește să-l facă în consolidarea relației cu clienții săi”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreședinte Executiv Retail&Private Banking, BCR.

Dana Demetrian, Vicepreședinte Executiv Retail&Private Banking, BCR
Dana Demetrian, Vicepreședinte Executiv Retail&Private Banking, BCR

Clienții care au acceptat oferta BCR, până în acest moment, sunt preponderent bărbați (66%), de 44 ani (vârsta medie la data refinanțării creditului), din mediul urban (București), căsătoriți (82%), cu studii universitare și venituri peste medie. Sunt de profesie ingineri, economiști sau funcționari publici, care apreciază ofertele concise și rezultatele rapide. Cunoștințele lor financiare sunt bune și foarte bune, cunosc și utilizează produsele bancare (utilizează, în medie, 3 produse bancare) fiind axați pe plățile prin intermediul internet banking-ului. Este un client atent la cheltuielile lunare, dar și la avantajele pe care le obține în urma colaborării cu banca.

BCR oferă clienților cu credite imobiliare posibilitatea de a beneficia de o dobandă fixă pe 5 ani de 4,95%/an, iar celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă o dobândă de 5,95%/an. Dupa această perioadă, dobânda va fi calculată la ROBOR/EURIBOR/LIBOR la 6 luni + 3%, respectiv +4% pentru clienții cu garanție imobiliară.

Comentarii

Gigel Frone
Cum sa accepti oferta camatarului?
Cam tarziu au venit cu impacarea dupa ce ne-au farat cu dobanzile lor care se afiseaza la sediile BCR. 8 ani m-au furat nenorocitii astia cu clauzele lor abuzive. Mi-au privat familia de venituri, am facut eforturi inimaginabile. Cine accepta oferta asta pierde orice drept de a mai da banca in judecata vreodata, in plus lasa si toti banii furati la ei. Cam mare sacrificiul nu-i asa? In plus toate clauzele lor abuzive raman pe loc, practic inlocuiesc doar dobanda, dar au altele cu care sa-si termine clientii. Cand o sa vina vremea o sa vrea profitul din garantie o sa apeleze la clauzele astea. Te pup Dana Demetrian, tardiva oferta, nu va spala pacatele. Procesul ANPC merge inainte.

client wcr
camatari
sa fim seriosi credeti ca wcr-ul se va gandeste la client? eu cred ca se gandeste la ea si la ce se poate intampla in urma prosesului cu ANPC. Oricum la cat au furat in acesti ani cu acea dobanda care se afiseaza la sediile lor si care este calculate noaptea in visele directorilor au de unde plati. Si pana la urma care este"minunea" de oferta ca asa cum sa mentionat este la nivelul actual al pietei, adica am furat 8 ani este de ajuns acum poti fi si tu om.

Mery
cine mai are incredere in camatari?
minciuni.........., camatarii sa dea mai intai banii incasati in mod abuziv de la clienti si apoi sa scada dobanda la fel cum au stiut sa o ceasca, adica sa o dubleze fara sa anunte clientii! sa scada dobanda fara sa oblige clientii sa semneze alte clauze abuzive!

Dorinel din Fierbinti
Adevarul
Pai astia de au acceptat erau subjugati de ilegalitatile din contracte iar BCR nu face asta pentru a arata umanitate, ci pentru a scapa de secera indreptarii acestor ilegalitati. Se apropie deznodamantul procesului cu ANPC si trebuie sa aplice aceasta hotarare tuturor contractelor. Latul se strange HOTILOR!!!!

Jack Spintecatorul
Marea Oferta
O capcana a WCR in care sa cada cat mai multi clienti neinformati despre sumele care le castiga sigur actionand Camatarul in judecata. WCR isi arata astfel ,, latura umana " dupa ani de chinuri ale propriilor clienti furati de un DRV - denumit ,, ridichea dodoloata "de 10% valoare aproape tripla ca la nivelul pietei, clienti denumiti ,, cu istoric "!!!! Jeg de banca, Jeg de management !!!!

Mirela Baclava
Nu acceptati. Dati-i in judecata!
cea mai odioasa banca. nu semnati. promovati actiuni in instanta. veti castiga nu 20% ci tot ce ati achitat in dobanda si comisioane. bcr fuge ca dracul de tamaie de procesul cu anpc. daca nu era exceptia de neconsititutionalitate ca sa traga de timp, acum aveam un prim rezultat la tribunalul bucuresti pe dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile bcr. o clauza pur potestativa prin care se ramane cu un contract fara dobanda.

Ion
Cealalta fata, cea umana, a camatarului
De 5 ani ma judec cu acesti infractori de la BCR, acestia incercand tot timpul sa traga de timp pentru a-si incasa in continuare ratele abuzive. A semna o intelegere cu acesti infractori echivaleaza cu a lua in brate si a pupa pe criminalul viitorului copiilor mei. Nu dragilor, vom continua sa ne judecam pana va cadea capul care trebuie! Trageti aer in piept cat mai puteti, caci finalul este maine-poimaine!!!

Cornel
Ce este de fapt dobanda la BCR?
BCR sunt cei mai mari tepari din Romania, o banca de mizerie care urmareste doar sa-si ingroape clientii in datorii insuportabile. Am platit la acesti nemernici 8 ani o dobanda de 10% la Euro, dupa o formula scamatorista inventata de acesti infractori: 1,5%+Dobanda de referinta variabila afisata la sediul BCR (DRV). Acest DRV a fost permanent crescut de banca, indiferent de evolutia indicelui international Euribor. Aceasta este de fapt dobanda transparenta a BCR!!!

Dorin
Ce bucurie!
Ma bucur teribil pentru BCR, in acest fel nu vor ramane chiar fara nici un client, caci ii au pe acestia 10.000 cu care si-au reinoit promisiunile. BCR vrea sa para mai imaculata decat rochia unei mirese, dar de fapt este un jeg de carpa de sters pe jos in grajdul vacilor! BCR este banca ce a ridicat abuzurile la nivel de politica a firmei! O banca ce se lupta cu clientii de 5 ani, in loc sa fi incercat sa se impace cu acestia de cand au inceput procesele. Ati luat startul prea tarziu, dragilor!

Gogu Steriade
minciuni plus hotie = escrocheria wcr
au acceptat fix o PULA. minciuni peste minciuni. cea mai nenorocita banca



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii