TEHNOLOGII BANCARE | Profil

Noul iPhone 6 va avea tehnologia NFC si portofel electronic cu datele cardurilor, pentru plati in magazine securizate cu amprenta digitala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-02 08:34

Noul iPhone 6 ce va fi lansat curand de Apple va avea si functia de portofel mobil electronic (e-wallet), care va contine datele cardurilor Visa sau MasterCard, cu care detinatorii telefonului vor putea face cumparaturi la magazine prin intermediul tehnologiei NFC (near field communication), incorporata intr-un cip al telefonului , potrivit Bloomberg.

Si alte telefoane scumpe, precum Samsung, au incorporata aceasta tehnologie destinata platilor cu telefonul mobil pentru platile tip NFC, care se pot realiza la POS-urile din magazine care accepta tehnologia contactless.

Platile tip NFC au fost lansate in Romania anul trecut, de catre ING in parteneriat cu Visa. Romanii au la dispozitie si o aplicatie de portofel electronic lansata de MasterCard si Netopia, precum si o solutie de plati cu telefonul mobil prin intermediul codurilor QR, o tehnologie mai ieftina decat cea tip NFC, oferita de Garanti Bank. (Vezi aici detalii despre cele trei tehnologii de plata cu telefoanele mobile)

O alta inovatie prezenta deja la ultimul model de iPhone este ca pentru efectuarea platilor la magazine nu va fi nevoie de introducerea PIN-ului, ca la platile cu cardul, ca masura de siguranta, ci va fi utilizata amprenta digitala lasata pe ecranul telefonului de utilizatorul acestuia, cu ajutorul tehnologiei Touch ID.

Tehnologia NFC, adoptata si de alte mari firme precum Google, este deocamdata acceptata destul de greu de marile magazine americane, dar se asteapta ca aceasta sa ia avant odata incorporata aceasta noua facilitate in noile telefoane iPhone, o marca ce detine suprematia pe piata. americana.

"Apple este un standard in industria digitala si a telefoanelor mobile, iar cand ei fac ceva, ceilalti vor face la fel, pentru a urma liderul", spune un analist citat de Bloomberg.

Pentru Apple, crearea unui portofel digital in telefoanele mobile are avantajul de a-si loializa clientii si de a le vinde noi produse.

De asemenea, Apple urmareste sa genereze mai mult profit si de la cele 800 de milioane de conturi iTunes, care contin informatii de plata pentru cumpararea de muzica online.

O alta sursa de venituri ar putea veni de la comerciantii care vor dori sa-si promoveze produsele pe telefoanele mobile iPhone.

Succesul platilor cu telefonul mobil ar putea sa depinda insa de disponibilitatea marilor comercianti de a le accepta, in conditiile in care unii dintre acestia, precum Wal-Mart, sunt interesati sa-si dezvolte propriile platforme de plati mobile.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii