BANCI | Stirea Zilei

Noua tendinta pe piata bancara: conturi si carduri fara comisioane de utilizare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-31 23:42

BCR devine a doua mare banca, dupa Banca Transilvania, care lanseaza o oferta de cont curent cu card atasat fara comisioane de administrare sau pentru depunerea si retragerea banilor la ATM-urile proprii.

Pe de alta parte, BCR a majorat comisioanele de administrare pentru pachetele de cont curent: de la 4,5 lei la 5,5 lei pentru ClasiCont si de la 8,5 lei la 15 lei pentru TotalCont, pachete care includ serviciul de internet si mobile banking, precum si alerte prin SMS.

O alta banca importanta, UniCredit, a lansat, la inceputul acestui an, o oferta de cont cu card atasat, online banking si retrageri gratuite de la ATM-uri, toate fara comisioane, dar cu conditia incasarii unor venituri lunare de 700 de lei, oferta existenta si la ING.

Cele doua mari banci, BCR si BT, nu conditioneaza clientii de incasarea veniturilor pentru a le oferi un cont si un card atasat, fara comisioane de administrare. Singurele costuri sunt cele aferente emiterii cardurilor tip contactless, de 10 lei la BCR, respectiv 15 lei la BT.

Ambele banci ofera, suplimentar, si alte servicii gratuite precum alimentarea contulului cu numerar la ghisee, retragerea banilor de la ATM-urile proprii.

BCR are un avantaj in fata BT, oferind clientilor si posibilitatea de a-si consulta soldul contului, adica sa vada cati bani au pe card, la ATM-urile proprii, serviciu comisionat cu 30 de bani de catre BT.

Dintre cele mai importante 24 de banci romanesti, una singura mai ofera un cont fara comisioane - Libra Internet Bank. In rest, comisioanele pentru administrarea unui cont bancar pornesc de la 1,25 lei in cazul Intesa la 5 lei la OTP Bank. (vezi aici lista comisioanelor la cele mai mari 24 de banci romanesti)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii