BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu a renuntat la principii si profita si el de stat ca tot omul fara scrupule: de ce sa nu iau si pensie, pe langa salariul de la BNR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-07-17 22:14

“Am zis ca asa e frumos, sa nu iau si pensie, si salariu de la Banca Nationala”, declara guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in august 2017, dupa ce a fost luat la rost de “hateri” precum senatorul Daniel Zamfir sau fostul bancher Lucian Isar, cei care l-au acuzat ca din 2014, cand a implinit varsta de pensionare, 65 de ani, primeste atat salariu de la BNR, cat si pensie.

“Dar daca o sa tot insistati pe tema asta, probabil ca la un moment dat o sa-mi depun dosarul si o sa iau si pensia”, a adaugat Isarescu, duplicitar. Si poate ca sa le faca in ciuda, si-a depus dosarul de pensie chiar de a doua zi.

Asa se explica aparitia in declaratia de avere a lui Isarescu, recent publicata, a pensiei de 2.324 de lei (in jur de 2.000 de euro) incasate incepand din luna septembrie 2017.

Pensie care se adauga venitului anual primit de la BNR, in valoare de 787.206 lei in 2017, in scadere cu 22%, echivalentul a 225.417 lei, fata de anul precedent, 2016, cand a fost de 1 milion de lei, dar de asemenea in scadere cu 11%, echivalentul a 131.446 de lei, fata de 2015, cand a atins 1,1 milioane lei.

Conducerea BNR a fost nevoita, anul trecut, sa-si dezvaluie valoarea veniturilor, tinute la secret pana atunci, dupa acuzele sustinute ale “haterilor” pomeniti mai sus, promovati de presa de scandal, in mare parte aservita politic, nicidecum in urma criticilor venite din partea presei profesioniste obiective sau a celei independente, printre care s-a aflat si Bancherul.ro. (vezi aici detalii)

Guvernatorul Isarescu a justificat atunci cresterea salariului din ultimii ani prin incasarea unei indemnizatii de pensionare, in valoare de 12 salarii, acordata de BNR tuturor angajatilor.

Conducera executiva a BNR mai primeste, in plus fata de salariul lunar, alte venituri, si anume:

- indemnizatie de vacanta, echivalentul unui salariu net;
- alte drepturi banesti nespecificate in valoare de maxim 1,6 salarii nete;
- o suma din fondul de participare a salariatilor la profit, de maxim 1 salariu net.

Salariul net al guvernatorului BNR are o valoare de 40.417 lei, plus o indemnizatie de membru al Consiliului de administratie, de 17.169 lei, in total 57.586 lei, adica 691.032 lei pe an.

Ceea ce inseamna ca in 2017 Mugur Isarescu a incasat venituri suplimentare de doar 96.174 lei, adica in jur de doua salarii nete, dintre care unul a fost, probabil, indemnizatia de vacanta.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii