BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraAlexandru Dugaia este noul sef pe factoring la BCR

Alexandru Dugaia este noul coordonator al departamentului Supply Chain Finance din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), anunta banca intr-un comunicat. Alexandru Dugaia a absolvit Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE şi a obţinut mai detalii

Ioan Mihail Anca, numit director ajunct la Banca Feroviara, in locul lui Vladimir Selaru

Ioan Mihail Anca, fost director ajunct la Intesa Sanpaolo Bank, a fost numit director general adjunct la Banca Feroviara, in locul lui Vladimir Selaru, anunta banca intr-un comunicat. Banca precizeaza ca Ioan Mihail Anca are o experienţă de peste 30 ani în sistemul bancar, din detalii

Cine sunt cei 4 noi directori de la ASF (Petrescu Raducu Marian, Lorincz Ina Magda, Boboc Florentina si Silviu Udroiu) si ce au ei in comun: si-au inceput cariera la stat, in Guvern, Ministerul Finantelor sau CNVM, fiind suspectati de "pedigree"

Trei dintre cei patru noi directori, cu varste in jur de 40 de ani, selectati recent de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) dintr-un numar de 132 de candidati, ceea ce inseamna o concurenta de 25 de persoane pe un loc, si-au inceput cariera in institutiile publice ale statului, la detalii

ASF a recrutat 4 noi directori: la juridic, autorizare asigurari, autorizare-supraveghere entitati si comunicare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunta ca a încheiat procesul de recrutare, care a debutat la începutul lunii iulie a.c., pentru patru poziții cheie din noua structură a organizației:
- Director la Direcția juridică
- Director la Direcția Autorizare detalii

Ultimele Comentarii