BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraMandatul lui Andreas Treichl la conducerea Erste Bank a fost prelungit pana in 2020

Consiliul de Supravegere al Erste Bank, actionarul principal al BCR, a prelungit cu inca 5 ani, pana in 30 iunie 2020, mandatul lui Andreas Treichl la conducerea bancii austriece. Friedrich Rodler, presedintele board-ului Erste, a subliniat ca prin prelungirea anticipata a mandatului lui detalii

Doi bancheri din Romania castiga peste 1 milion de euro pe an, adica peste 80.000 de euro lunar; ce salarii medii au sefii de banci

Doi bancheri care lucreaza in Romania, unul din conducerea unei banci iar altul care coordoneaza departamentul de investment banking, castiga peste 1 milion de euro pe an, conform ultimelor date prezentate de Autoritatea Bancara Europeana. Seful de banca avea in 2013 un salariu fix de detalii

Ioana Petrescu, propusa pentru a-i lua locul lui Mihai Tanasescu la Banca Europeana de Investitii (BEI)

Ioana Petrescu (35 de ani), absolventa de Harvard numita in primavara lui 2014 ministru al Finantelor de catre premierul Victor Ponta dar restructurata la finalul aceluiasi an, este trimisa acum la Banca Europeana de Investitii (BEI), in locul lui Mihai Tanasescu, care este suspendat din functia detalii

Tomas Spurny a plecat de la BCR la GE Money Bank in Cehia, o banca scoasa la vanzare; Erste Bank si-a exprimat interesul pentru preluarea altei banci cehe, Citi

Tomas Spurny a plecat de la conducerea BCR pentru a prelua de la 1 octombrie banca ceha GE Money Bank, pe care grupul american General Electric a scos-o la vanzare, ca parte a strategiei de a se retrage din Estul Europei, cum s-a intamplat si in Romania, unde GE Money a fost preluata de Garanti detalii

Curs valutar

Ultimele Comentarii