BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraBNR mai angajeaza 11 inspectori care sa verifice bancile si 8 specialisti care sa salveze bancile cu probleme; pentru inspectori nu este necesara experienta intr-o banca, deci pot candida si absolventii facultatilor economice

BNR a publicat un anunt privind organizarea unui concurs pentru angajarea a inca 11 inspectori care sa verifice bancile, IFN-urile si institutiile de plata, dupa ce in luna ianuarie un alt grup de 13 persoane au fost selectate pentru a se alatura echipei de 101 inspectori care lucrau in acel detalii

Mariana Gheorghe, directorul OMV Petrom, aleasa si in Consiliul de Supraveghere al bancii olandeze ING

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, a fost aleasa in Consiliul de Supraveghere al bancii olandeze ING, care are o sucursala si in Romania, a anuntat banca intr-un comunicat. Consiliul de Supraveghere al ING este compus din urmatoarele persoane: Jeroen van der Veer detalii

Enache Jiru, numit noul presedinte al CEC Bank in locul lui Radu Ghetea, iar Lucian Anghel, de la BCR, prim-vicepresedinte

Enache Jiru (50 de ani), secretar de stat in Ministerul Finantelor, a fost nominalizat de Ministerul Finantelor sa preia conducerea CEC Bank, inlocuindu-l pe Radu Ghetea, a anuntat ministerul intr-un comunicat de presa. Jiru a fost propus de premierul Victor Ponta sa-i ia locul lui Ghetea in detalii

Ilinca Rosetti a plecat de la conducerea ProCredit Bank

Ilinca Rosetti (41 de ani) nu mai este directorul general al ProCredit Bank incepand de luna trecuta, au declarat reprezentantii bancii pentru Bancherul.ro, precizand ca aceasta si-a incheiat mandatul la conducerea bancii specializata in creditarea IMM-urilor preluat in august 2010. Ea a lucrat detalii

Ultimele Comentarii