BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraIoan Mihail Anca este noul director general la Banca Feroviara, in locul lui Petre Tulin

Petre Tulin a plecat de la conducerea Bancii Feroviare, banca pe care a condus-o inca de la infiintarea sa de catre omul de afaceri Valer Blidar, la finalul lui 2009, preluand din luna iunie functia de director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), conform detalii

BNR angajeaza opt absolventi ai facultatilor de economie, matematica si drept cu medii de peste 9 si master, in cadrul unui program de formare a tinerilor specialisti

Banca Nationala a Romaniei (BNR) anunta ca demareaza procedura pentru ocuparea a 8 posturi de referent de specialitate in cadrul Programului de formare profesionala a tinerilor specialisti, cu contract de munca pe durata nedeterminata. Termenul limita pentru inscriere este 15 iulie 2015, ora detalii

BRD mentine in functii doi directori generali adjuncti, desi sunt cercetati penal de DIICOT pentru abuz in serviciu

BRD mentine in functii doi directori generali adjuncti, Claudiu Cercel si Gabriela Gavrilescu, desi acestia sunt cercetati penal de DIICOT pentru constituirea de grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani, fiind acuzati de acordarea de credite in mod detalii

Sergiu Oprescu, seful Alpha Bank, ales noul presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in locul lui Radu Ghetea

Sergiu Oprescu, seful Alpha Bank, a fost ales noul presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in locul lui Radu Ghetea, anunta asociatia intr-un comunicat de presa. Oprescu a fost singurul care a candidat pentru aceasta functie. Postul de presedinte al ARB a ramas vacant pentru ca detalii

Ultimele Comentarii