BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraCalin Rangu va conduce noul Institut de Studii Financiare (ISF) din cadrul ASF

Calin Rangu, 47 de ani, a fost numit directorul Institutului de Studii Financiare (ISF), înființat prin fuziunea dintre Fundaţia Institutul de Management în Asigurări şi Fundaţia Institutul de Asigurări, organizatie care si-a început oficial activitatea in 13 august 2015, detalii

Bogdan Neacsu preia functia de director de risc la Garanti Bank

Bogdan Neacsu, fostul director de risc la Volksbank, a fost numit in aceeasi pozitie la Garanti Bank, in locul lui Emil Vonvea, care s-a intors la BNR pentru a conduce directia rezolutie bancara. Garanti mentioneaza ca "Bogdan Neacșu va ocupa funcția de Director General Adjunct, detalii

BNR angajeaza inca 3 economisti si 1 jurist care sa salveze bancile in pericol de faliment, conform noilor proceduri impuse de Directiva europeana privind rezolutia bancara

BNR a scos la concurs trei posturi de economist si un post de jurist in cadrul Directiei de rezolutie bancara, care vor avea ca principala atributie “identificarea acelor institutii de credit care sunt susceptibile a intra in dificultate majora sau existentei conditiilor pentru declansarea detalii

Citi Bank Romania are un nou director de comunicare: Cristina Mihaila

Citi Romania anunta ca a numit-o pe Cristina Mihaila (foto) director executiv de comunicare, incepand cu data de 22 iunie 2015. Anterior, ea a a fost sefa comunicarii la RBS Romania. Iata ce mai spune banca intr-un comunicat: Cu o experienta in comunicare bancara de peste 7 detalii

Curs valutar

Ultimele Comentarii