BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraBERD trimite un bancher roman, Ionut Patrahau, sa se bata cu un milionar rus pentru controlul unei banci din Moldova la care actionar este si Alpha Bank

In scandalul bancilor din Moldova, soldat cu lichidarea a trei banci (Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank) jefuite cu 1 miliard de dolari, a intrat la finalul anului trecut si Victoriabank, a treia mare banca din aceasta tara, la care BERD detine 15% din actiuni inca din 1995, iar detalii

Radu Hanga, de la Banca Transilvania, este noul presedinte al Asociatiei Administratorilor de Fonduri, in locul lui Dragos Neacsu

Radu Hanga (foto), 44 de ani, seful pietelor de capital la Banca Transilvania (BT) in ultimii aproape 15 ani si fostul director al BT Asset Management timp de 8 ani, in prezent seful departamentului Group Management la BT si membru in conducerea SIF Moldova, investitor principal in actiunile BT, detalii

De ce a primit Angus Deaton premiul Nobel pentru economie: it is about people in the end

Scotianul Angus Deaton, profesor la universitatea americana Princeton, a primit premiul Nobel pentru economie in acest an pentru cercetarile sale in domeniul microeconomiei, in contextul in care macroeconomia a acaparat in ultimii ani dezbaterile publice si academice. Intr-un detalii

BCR isi schimba, dupa doar un an, directorul responsabil de vocea clientilor

In urma cu un an si jumatate, in aprilie 2014, BCR infiinta, la initiativa fostului presedinte, cehul Tomas Spurny, o noua directie, denumita experienta clientilor (customer experience), ca parte a proiectului “vocea clientului”, prin care banca incerca sa preia nemultumirile detalii

Ultimele Comentarii