BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraSeptimiu Postelnicu preia conducerea retail-ului la UniCredit, cu misiunea de a ajunge la 1 milion de clienti, de la 650.000 in prezent

Începând cu luna august 2016, Septimiu Postelnicu a preluat poziţia de Head of Retail Division în cadrul UniCredit Bank, mandatul său fiind autorizat de către Banca Naţională a României, anunta banca intr-un comunicat, in care se mai arata urmatoarele:
detalii

Didier Alix, 70 de ani, membru in conducerea BRD, a incetat din viata

Francezul Didier Alix, 70 de ani, membru ne-executiv in conducerea BRD, a incetat din viata, a anuntat astazi banca printr-un anunt la Bursa. In anunt se precizeaza ca prezenta lui Alix in Consiliul de Administratie al BRD Group Societe Generale din 1999 “a marcat profund istoria detalii

Cezar Botel va fi noul reprezentant al Romaniei la FMI si preda lui Tudor Grosu conducerea directiei de prognoze macroeconomice la BNR

Cezar Botel, 58 de ani, seful Directiei Modelare şi Prognoze Macroeconomice din cadrul BNR, va fi noul reprezentant al Romaniei la FMI, din 1 septembrie 2016, in locul lui Serban Matei, al carui mandat de patru ani a expirat, conform oficialilor bancii nationale. BNR numeste detalii

Conducerea BNR a decis sa-si publice salariile

Conducerea BNR a decis ieri sa-si faca publice salariile, dupa presiunea publicului din ultima perioada privind lipsa de transparenta a bancii centrale, in contradictie cu practica Bancii Centrale Europene (BCE), care publica salariile conducerii. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a detalii

Ultimele Comentarii

 • Camatari

  Dați ca aveți destul de unde ați furat,si furați prin camătă ... detalii

 • Cum zice colegul de mai sus

  De ce mari pricesatori de plata nu sunt in Romania?Paypal cu serviciile extinse(nu cele de ... detalii

 • Foarte alunecos!!

  "Serviciul de plăți interbancare se derulează pe baza unui program agreat cu băncile..." ultima ... detalii

 • Doar atat?

  BNR trebuie sa faca verificari pe fiecare angajament al bancii, nu numai reactiv, dupa un incident ... detalii

 • nu stiu cum vine asta.

  Buna seara.Cum se poate sa fiu inregistrat la rau atnici la birou acesta de credit eu avand 22 ani ... detalii