BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraCum sunt verificate bancile de cei 101 inspectori ai BNR

La BNR sunt angajati 101 inspectori care verifica bancile (66 de inspectori si 35 de inspectori generali), organizati in cadrul a trei servicii de inspectie la directia de supraveghere, conduse de Bogdan Marin, Lucretia Paunescu si Gabriela Duta. Acestia au efectuat, pe parcursul anului detalii

BNR angajeaza un pluton de 12 inspectori fara experienta pentru a verifica bancile si IFN-urile

Dupa ce seful supravegherii bancilor, Nicolae Cinteza, s-a tot plans in ultimul timp ca bancile l-au cam pacalit cu evaluarea activelor si constituirea provizioanelor pentru credite neperformante, Mugur Isarescu pare-se ca s-a decis sa-i aduca o armata de inspectori, 12 la numar, cu care sa detalii

Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR, specialist in piata creditelor intra-familiale: si-a imprumutat sotia cu 100.000 de lei

Liviu Voinea, 39 de ani, fost ministru al bugetului si proaspat numit de PSD in functia de viceguvernator al BNR, s-a specializat anul trecut in creditele intra-familiale, dupa cum rezulta din declaratia sa de avere publicata dupa preluarea mandatului la banca centrala. Voinea s-a detalii

Daniel Daianu aproape ca si-a rascumparat cei 300.000 de euro pierduti in schema Ponzi a lui Cristian Sima

Daniel Daianu, numit in aceasta toamna de PSD in Consiliul de Administratie al BNR, la doar cateva luni dupa ce a trebuit sa-si ceara scuze de la tribuna Parlamentului pentru primele “nesimtite” incasate de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), a reusit sa-si majoreze detalii

Ultimele Comentarii

 • Denominare

  O va contesta si va castiga in final. Asa a fost si in 2011 cu procesele pe clauze abuz(coms ... detalii

 • contracte cu clauze abuzive

  Si va mai creste, pentru ca bancile si BNR-ul au demonstrat ca sunt total ... detalii

 • BCR=CAMATAR

  Banca Camatarilor din Romania sa faca bine sa elimine clauzele abuzive din contracte, dupa aceea sa ... detalii

 • BCR va plati

  Ha,ha d-nule bancher, acum te-ai lamurit? Tot timpul ai sustinut ideile aberante ale bcr cum ca ... detalii

 • mda

  Asa investitii profitabile am face si noi... luam bani de la BNR cu dobanda de 0.25% si dam la ... detalii