BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraMarcela Gui devine prima femeie in conducerea Intesa Sanpaolo Bank Romania, cu functia de Chief Operating Officer (COO)

Marcela Gui a devenit cel mai recent Director General Adjunct şi prima femeie care va face parte din Comitetul de management (conducerea executivă) Intesa Sanpaolo Bank Romania, fiind în prezent în proces de autorizare din partea Băncii Naţionale a României (BNR), anunta detalii

Cristina Varzaru preia functia de vicepresedinte la BCR Banca pentru Locuinte

Cristina Varzaru (foto) se alatură, în poziţia de Vicepreşedinte, în urma autorizării sale de către BNR, echipei de la BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), in fruntea careia a fost numit recent Lucian Anghel, anunta banca intr-un comunicat. Schimbarile la BCR detalii

EximBank a selectat pentru internship trei studenti din ASE

EximBank a demarat, în această lună, a doua etapă a programului de internship derulat în parteneriat cu Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice București, trei dintre masteranzii facultății fiind detalii

FMI a numit un nou sef al delegatiei pentru Romania, dupa esecul negocierilor cu fostul guvern Ponta pentru prelungirea acordului

FMI a inlocuit-o pe Andrea Schaechter din functia de sefa a delegatiei FMI in Romania cu pakistanezul Reza Baqir (foto), care va face o vizita in tara in perioada 12-15 ianuarie, anunta intr-un comunicat reprezentantul Fondului in tara noastra, Guillermo Tolosa. Acesta precizeaza ca detalii

Profil de Bancher

Toate Profilele

Ultimele Comentarii

 • Wharton

  Deja vu cu papagalii astia: la FT de ? (90% ieuro DEnominat - correct mi if wrong:) care-le mai ... detalii

 • Aha!

  Va dati seama ce bine o va duce economia Romaniei cand banii aia in loc sa se duca in Austria vor ... detalii

 • miega trends ...

  Da-le unor fraieri un home work si vor tinde sa ocupe intreg ul buget si de timp (:)))) facind ... detalii

 • ISarescu

  Sa nu mai dea credite Prima CAsa ca este mai bine asa decat sa ia credit si sa nu stie ce ii ... detalii

 • CE

  Din cate stiu, in cursul acestui an (pnl, bcr & ce ceva de genul asta) va fi posibila migrarea in ... detalii