BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraBNR angajeaza un economist, un consilier juridic si trei referenti la directia de stabilitate financiara

Banca Nationala a Romaniei (BNR) angajeaza 1 economist, 1 consilier juridic si 3 referenti la directia de stabilitate financiara. Postul de economist este cu contract de muncă pe durată nedeterminată, la Direcţia Studii Economice, Serviciul studii, termenul liminta pentru inscriere detalii

BNR are 8 posturi de conducere vacate, care se ocupa in urma unor concursuri de angajare extrem de severe

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are un numar de opt posturi de conducere vacante, dintre care unul de director la Directia Relatii Internationale, doi directori regionali, la Iasi si Cluj, iar restul directori adjuncti in cadrul unor directii importante, precum cea de politica monetara, detalii

Banca Nationala a Romaniei (BNR) angajeaza un economist care sa realizeze prognozele inflatiei si PIB-ului

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizeaza concurs pentru ocuparea unui post de economist, cu contract de munca pe durata nedeterminata, la Directia studii economice, serviciul studii, conform unui anunt publicat pe site-ul bancii centrale. Printre atributiile principale ale postului detalii

BNR angajeaza 4 asistenti de director la Directiile Comunicare, Resurse Umane, Audit Intern, respectiv la Centrul de Perfectionare Profesionala si Activitati Sociale

Banca Nationala a Romaniei (BNR) organizează concurs pentru ocuparea a patru posturi de asistent director, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, la Direcţia Comunicare, Direcţia Resurse Umane, Direcţia Audit Intern, respectiv la Centrul de Perfecţionare Profesională şi detalii

Ultimele Comentarii