BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraHassiotis, schimbat de la conducerea Bancpost dupa doi ani in care banca s-a adancit in pierderi, fiind inlocuit cu George Georgakopoulos

Anthony Hassiotis a fost schimbat de la conducerea Bancpost dupa doi ani in care banca s-a adancit in pierderi, el fiind inlocuit cu actualul vicepresedinte al diviziei de retail, George Georgakopoulos (foto), ce urmeaza a primi aprobarea BNR pentru noua functie, au anuntat reprezentantii detalii

Razvan Szilagyi il va inlocui pe Mihail Ion la conducerea Raiffeisen Asset Management

Razvan Szilagyi (foto), de 7 ani director de vanzari la trezoreria Raiffeisen Bank, va prelua din 1 ianuarie 2015 functia de director general al Raiffeisen Asset Management (RAM), in locul lui Mihail Ion, care a condus firma inca de la infiintare. Seful Raiffeisen Bank, Steven van detalii

Madalina Teodorescu pleaca de la Raiffeisen Bank pentru a prelua functia de vicepresedinte pe retail la Piraeus Bank

Madalina Teodorescu, 40 de ani, care in ultimii 6 ani a fost director executiv de vanzari si distribuitie a produselor de retail la Raiffeisen Bank, a fost numita vicepresedinte responsabila de divizia de retail la Piraeus Bank. „Madalina Teodorescu este un profesionist dinamic, detalii

Dana Demetrian devine vicepresedinte la BCR responsabila de retail si private banking

Dana Demetrian, fosta sefa a retelei de unitati si carduri la BRD, va prelua functia de vicepresedinte la BCR responsabila cu activitatea de retail si private banking, ea inlocuindu-l pe Martin Skopek, care a decis să se dedice unor proiecte personale, precizeaza banca intr-un detalii

Ultimele Comentarii