BANCI | Cariera

Millennium Bank plateste in Romania salarii mai mari decat in alte tari

Autor: Bancherul.ro
2011-04-28 20:14
Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)

Cel mai mic salariu plătit în România de banca portugheză Millennium Bank este de 2,3 ori mai mare decât salariul minim pe economie, se arată în raportul anual pe 2010 al grupului bancar.

La nivelul anului trecut, salariul minim pe economie s-a ridicat la 600 de lei, deci valoarea minimă plătită de banca portugheză angajaţilor români a fost 1.380 lei.

Potrivit documentului Millennium Bank, în Portugalia raportul dintre cel mai mic salariu al băncii şi salariul minim pe economie este de 1,4, în Grecia de 1,2, iar în Polonia cele două valori coincid.

Salariul mediu net plătit în România de banca portugheză la nivelul anului 2009 era de 5.300 de lei, potrivit unui top realizat de ZF.ro. Cel mai bine plătiţi angajaţi erau cei de la Anglo-Romanian Bank, cu 11.700 lei pe lună.

Angajaţii din bănci sunt în topul salariilor din România şi după analizele statistice ale INS. Astfel, în februarie 2011, salariul mediu net al bancherilor a fost de 3.400 lei.

În acelaşi timp, numărul românilor cu salarii mai mici sau egale cu salariul minim pe economie (600 de lei lunar) este de 248.000 de persoane, respectiv 7% din totalul salariaţilor.

Personalul din România al băncii, alcătuit din 731 de angajaţi la sfârşitul anului 2010, este cel mai tânăr din toate ţările europene în care grupul portughez are operaţiuni.

Spre exemplu, doar 2% dintre bancherii români ai Millennium au peste 45 de ani, în timp ce ponderea acestora în Elveţia este de 23%, în Polonia de 13%, iar în Grecia de 8%.

În Portugalia, unde banca are peste 10.000 de salariaţi, nu mai puţin de 43% dintre aceştia au vârsta de peste 45 de ani!

Tinerii sub 25 de ani reprezintă doar 1% din totalul angajaţilor în Grecia şi Portugalia, 3% în Elveţia, 7% în Polonia şi 13% în România.

Potrivit raportului anual, banca portugheză a făcut angajări anul trecut în România, crescând de la 700 la 731 salariaţi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *
E-mail * (nu se afiseaza pe site)
Subiect *
Comentariu
Verificare Turing Number tastati codul din imagine (doar cifre)


Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraFlorin Sandor, fost consiler juridic la BNR, devine director ajunct responsabil cu restructurarea creditelor problematice la Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank Romania anunta intr-un comunicat ca Florin Sandor, fost consilier in directia juridica a BNR, va fi noul Director General Adjunct şi Chief Workout Officer al bancii, el fiind in prezent în curs de autorizare de catre BNR. "Acesta revine în cadrul detalii

Surprize la numirea conducerii BNR: viceguvernatorul Cristian Popa, un apreciat specialist in politica monetara si Nicolae Danila, un experimentat bancher, respinsi de Parlament si inlocuiti cu Liviu Voinea si Gheorghe Gherghina

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa, un apreciat specialist in politica monetara, a fost respins astazi de comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru un nou mandat in conducerea BNR, el fiind una dintre persoanele fara simpatii politice din cadrul bancii centrale. In locul lui Popa a fost detalii

Provident a recrutat-o pe Roxana Alexe, cu experienta la Citi Bank, pentru a-si dezvolta portofoliul de produse de creditare

Compania de credite de consum Provident Financial România anunță extinderea echipei de dezvoltare a portofoliului de produse odată cu numirea Roxanei Alexe (foto) în poziția de Senior Product Development Manager. Roxana Alexe are o experiență de peste 10 ani în detalii

Isarescu aproba, razand cinic, schimbarile pe criterii politice la CEC Bank: Jiru e de-al nostru, Ghetea nu a fost schimbat, ci avansat! Mi-ar conveni si mie!

Guvernatorul Mugur Isarescu nu a vrut sa asculte de recomandarea Bancherul.ro, de a nu aproba numiri pe criterii politice la CEC Bank, asa cum este cazul inlocuirii lui Radu Ghetea, "vinovat" ca a acordat un credit fiicei presedintelui Basescu, cu Enache Jiru, un apropiat al PSD, in prezent detalii

Ultimele Comentarii

 • Yes, it is

  Orlesky is a liar that compel employees to ... detalii

 • credit BCR

  Oare cand se va intampla acest lucru,poate cand o sa fim morti,da si atunci o sa ne scoata bancile ... detalii

 • Mascaricii din BNR

  Eu cred ca Isarescu, Cinteza, Popa, Olteanu au pus mana de la mana din salariile lor si au salvat ... detalii

 • RIB

  POLONEZII DE LA RIB ASCUND PRIN RESTRUCTURARI CREDITE PROBLEMA DE PESTE 50% DIN ... detalii

 • LIARS

  resembles Pinocchio. form without substance. too many ... detalii