BANCI | Stirea Zilei

La ce banca sa-mi deschid un cont de PFA? La ING sau Banca Transilvania?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-04-10 22:39

“Vreau sa-mi deschid un cont pentru Persoana Fizica Autorizata (PFA) si nu stiu la ce banca ar fi mai avantajos. Am mai lucrat cu BRD, dar nu mi-au placut, aveau comisioane prea mari. As alege intre ING si Banca Transilvania. M-am interesat la ING si imi cer un comision de deschidere a contului de 45 de lei. Imi puteti spune care dintre cele doua banci ar fi mai buna? M-a interesa in principal comisioanele de retragere a banilor din cont”, intreaba un cititor.

Am analizat, asadar, ofertele de cont pentru PFA ale celor doua banci si am facut o comparatie a principalelor comisioane pentru utilizarea conturilor. (vezi foto)

In privinta comisionului de deschidere a contului, intr-adevar, la ING este de 45 de lei, in timp ce la Banca Transilvania este gratuit.

Pe de alta parte, exista si un comision lunar de administrare a unui cont de PFA, de 5 lei la ING, in cazul pachetului “Profesional PFA” si inca o data mai mare, 11 lei, la Banca Transilvania, pentru “Pachetul Nelimitat”.

Ceea ce inseamna ca pe parcursul unui an, costul contului la Banca Transilvania (BT) va fi de 132 de lei, fata de 60 de lei la ING, asadar cu 72 de lei mai putin, acoperindu-se astfel comisionul de deschidere a contului.

In privinta comisioanelor de retragere a banilor din cont cu cardul de la bancomat (ATM), comisionul la ATM-urile Bancii Transilvania este 0,4% din suma retrasa, dublu fata de comisionul ING, de 0,2%.

De exemplu, pentru 1.000 de lei retrasi de la BT, comisionul va fi 4 lei, fata de 2 lei de la un bancomat al ING.

Daca se utilizeaza bancomatele altor banci, comisionul este de 1% plus 2,5 lei la BT si de 1,5% plus 2,5 lei la ING.

De exemplu, pentru 1.000 de lei retrasi de pe un card BT, comisionul este 12,5 lei, iar de pe un card ING – 17,5 lei.

In total, in cazul ambelor variante, comisioanele BT ajung la 16,5 lei, iar comisioanele ING la 19,5 lei.

Se poate spune, asadar, ca in aceasta privinta, costurile celor doua banci sunt destul de apropiate.

Mai exista niste comisioane uzuale unde ING are un punct forte, adica 0 costuri, si anume cele pentru consultarea sumelor de bani din cont prin intermediul cardului la bancomate (interogare sold), precum si pentru incasarea banilor in cont.

BT isi taxeaza clientii cu cate 30 de bani pentru consultarea soldului la bancomatele proprii si 3 lei la bancomatele altor banci, iar pentru incasarea banilor din conturile altor banci, comisionul este 5 lei pentru fiecare incasare.

Daca avem lunar cel putin o incasare, atunci intr-un an vom plati in total 60 de lei.

Facand o comparatie in privinta comisioanelor enumerate mai sus, putem trage concluzia ca un cont PFA la ING este mai avantajos decat la Banca Transilvania.

Un dezavantaj al ING fata de BT este comisionul de 40 de lei anual pentru administrarea cardului.

De asemenea, ING are costuri mai ridicate pentru operatiunile la ghisee, tinand cont de faptul ca aceasta banca nu are ghisee in unitati, ci intr-o singura sucursala la nivelul fiecarui oras.

De aceea, insumate toate comisioanele luate in calcul in tabel, ING are costuri mai mari decat BT.

Insa daca luam in calcul doar utilizarea unui card si a serviciilor de online banking, atunci ofertele celor doua banci sunt foarte echilibrate: 71 de lei la BT si 72 de lei la ING.

Alegerea este a dumneavoastra, in functie de serviciile care va intereseaza cel mai mult.

Comentarii

Alex
ing
La ING costurile de administrare sunt 0 daca efectuezi cel putin 5 plati taxabile pe luna.

razvan
Banci
La nici una, puteti foarte bine sa aveti cont de persoana fizica. si aveti comisionale de persoana fizica. Singura constrangere este ca orice ban trecut prin acele conturi sunt ale firmei.

Cristian Popa
Schimbare pret Transilvania
La banca transilvania acum e 15 lei pe an. Deci s-a schimbat situatia.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii