BANCI | Cariera

Ioan Mihail Anca este noul director general la Banca Feroviara, in locul lui Petre Tulin

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-10 23:09

Petre Tulin a plecat de la conducerea Bancii Feroviare, banca pe care a condus-o inca de la infiintarea sa de catre omul de afaceri Valer Blidar, la finalul lui 2009, preluand din luna iunie functia de director adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), conform unui anunt publicat de institutia care garanteaza depozitele in banci in limita plafonului de 100.000 de euro pentru fiecare deponent in fiecare banca.

Banca Feroviara nu a anuntat despartirea de Tulin.

De asemenea, banca a fost parasita si de directorul general adjunct Cornel Benchea, care a fost aprobat de BNR la conducerea Feroviara in urma cu doar un an, in aprilie 2014.

Locul lui Tulin a fost preluat de fostul director general adjunct, Ioan Mihail Anca, venit in vara anului trecut de la Intesa Sanpaolo Bank, in locul lui Vladimir Selaru, care la randul sau a rezistat doar doi ani la Feroviara.

In aceste conditii, noul director general al Feroviara nu mai are niciun director adjunct, fiind deocamdata singura persoana din conducerea bancii.

Feroviara a trecut in vara anului trecut la un sistem dualist de administrare, cu doua structuri de conducere, din care fac parte persoane diferite: conducerea executiva (directorat) si o conducere ne-executiva (Consiliul de Supraveghere), in care au fost numiti Lucian Isar ca presedinte iar ca membri spaniolul Luis Ferrer Lorenzo si Corina-Mihaela Blidar fata lui Valer Blidar, actionarul majoritar al Bancii Feroviara.

Banca Feroviara a ajuns pe profit abia dupa 4 ani de pierderi, in primul trimestru din 2014, cand a avut un castig de 300.000 de lei, planul initial de dezvoltare al bancii fiind intarziat din cauza prelungirii anilor de criza, dupa cum a explicat Tulin, intr-un interviu pentru Bancherul.ro.

Tulin nu a reusit insa sa mentina sau sa majoreze profitul pana la finalul lui 2014, astfel ca banca a incheiat anul precedent cu un castig aproape de 0, conform unei prezentari publicate pe site.

Feroviara avea active totale de aproape 500 de milioane de lei la sfarsitul lui 2014, in usoara crestere fata de anul precedent, cand erau de aproape 450 milioane lei, din care creditele insumeaza in jur de 320 de milioane de lei, in crestere de la aproximativ 280 milioane lei in 2013.

Feroviara are o retea de 15 unitati, dintre care 12 sucursale si 3 agentii. In vara anului trecut, banca a incheiat un acord cu CEC Bank prin care ofera clientilor acces la ATM-urile bancii de stat, cu cea mai extinsa retea din tara, in aceleasi conditii ca la propriile bancomate.

In prezentarea Feroviara se mai arata ca unul dintre principalele obiective ale bancii este acela de a se extinde peste granite, pentru a oferi servicii pentru diaspora romaneasca. Pana acum, doar Banca Transilvania a reusit acest lucru, deschizand o sucursala la Roma.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii