BANCI | Ultima Ora

Intesa Sanpaolo Bank si-a majorat profitul la 3 milioane euro, insa volumul de credite este in scadere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-12 08:06

Intesa Sanpaolo Bank, banca italiana care la inceputul acestui an a anuntat ca isi doreste sa se dezvolte in Romania printr-un parteneriat cu Posta Romana semnat la finalul anului trecut, dar care nu a mai fost implementat, a raportat un profit net in crestere la 3 milioane de euro la finalul lunii septembrie, fata de 1 milion de euro la sfarsitul primelor doua trimestre, conform raportului publicat de banca-mama din Milano.

Creditele bancii se ridicau la 0,7 miliarde euro la finalul trimestrului trei, in scadere de la 0,8 miliarde in trimestrul doi, in timp ce volumul de depozite a stagnat la 0,7 miliarde euro.

Din cele 0,7 miliarde de credite, 0,6 miliarde, asadar mai putin cu 100 de milioane, sunt credite performante, dintre care majoritatea, respectiv 62%, sunt credite de retail in valuta, urmate de creditele de retail in lei, care reprezinta 31% din total.

Asadar creditele neperformante se ridicau la valoarea de 101 milioane euro la finalul trimestrului 3, cu 3 milioane mai putine decat in trimestrul prececedent. Gradul de acoperire cu provizioane a neperformantelor se ridica la 62%.

Costul creditului a coborat usor in trimestrul trei, la 154 de puncte de baza, fata de 162 de puncte in trimestrul anterior.

Planul de extindere in Romania se lasa asteptat

La finalul lunii martie, banca a anuntat ca potrivit planului strategic pe perioada 2014-2017, grupul italian “isi mentine si intentioneaza sa-si intareasca prezenta in romania, iar in acest scop a fost numit din 1 martie 2014 un nou director general, Marco Capellini”.

Marco Capellini a declarat: “Intesa Sanpaolo Group este încrezător și puternic dedicat pieții românești. În plus, negocierile începute la sfârșitul anului trecut cu Poșta Română pentru a oferi servicii bancare și financiare prin oficiile postale demonstrează încă o dată interesul real al Intesa Sanpaolo Group în țara noastră” .

Problema este ca desi anuntate la finalul anului trecut, negocierile cu Posta nu s-au finalizat nici pana acum.

Intre timp, banca se concentreaza pe administrarea portofoliului istoric de active cu probleme (workout), de care se ocupa, incepand din iuline, Florin Sandor, fost consilier in directia juridica a BNR si care a mai lucrat timp de 10 ani la Intesa.

Ramane de vazut care va fi planul B de crestere a bancii in Romania, in cazul in care pica afacerea cu Posta Romana, care oricum este greu de anticipat cat de mare succes va avea (dupa cum am aratat aici) chiar si in cazul in care intelegerea se perfecteaza, avand in vedere problemele de restructurare si privatizare ale Postei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii