BANCI | Ultima Ora

ING Bank scade avansul la creditele ipotecare la 15%, cat era inainte de legea darii in plata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-10 13:49

ING Bank scade de la 25% la 15% avansul la creditele imobiliare, nivelul existent inainte de adoptarea legii privind darea in plata, care a determinat toate bancile sa impuna clientilor un aport propriu de pana la 30% pentru acordarea unui imprumut.

In acelasi timp, ING scade dobanda cu aproape o jumatate de punct, de la 4,30% la 3,85%, pentru creditele cu avans mai mare, de minim 25%.

Banca olandeza devine astfel a sasea banca din Romania care ofera credite ipotecare cu avans de 15%, alaturi de BCR, Banca Transilvania (BT), BRD, OTP Bank si Libra Bank.

Dar spre deosebire de concurentele sale, ING nu impune nicio conditie pentru avansul de 15%. BCR acorda credite cu acest avans doar in orasele mari din tara si pe o perioada de pana la 20 ani, nu 30 de ani ca la alte banci, BT doar pentru imprumuturile destinate achizitiei primei locuinte iar BRD numai in cazul existentei unei garantii suplimentare imobilului care face obiectul creditului.

Restul bancilor solicita clientilor aporturi minime intre 20% si 30% pentru creditele imobliare. (vezi aici ce avansuri practica bancile la creditele imobiliare)

Comunicatul ING:

ING reduce la 15% avansul la creditele ipotecare

Începând cu data de 21 ianuarie 2017, nivelul avansului minim solicitat pentru credite ipotecare va fi redus la 15%, față de 25% în prezent.

Dobânda la credite ipotecare, pentru un avans de 15%, va rămâne egală cu 4,30% (ROBOR3M+3,40%)1.

Pentru un avans mai mare sau egal cu 25% din prețul de achiziție al locuinței, dobânda se va reduce cu 0,45 puncte procentuale, ajungând la 3,85% (ROBOR3M+2,95%)1.

Această decizie are la bază analiza efectelor legii Dării în Plată, de la momentul intrării în vigoare a acesteia, în 13 mai 2016, și dorința de a face mai accesibil creditul pentru achiziția unei locuințe.

Numărul de cereri de dare în plată primite din partea clienților ING a fost destul de redus, de ordinul zecilor.

Clienții cu probleme reale în ceea ce privește plata ratelor au primit soluții individuale de restructurare.

De asemenea, sunt așteptate clarificările Curții Constituționale pe marginea aspectelor potențial neconstituționale ale legii, semnalate atât de către ING cât și de către celelalte bănci.

”Am decis să reducem avansul de la 25% la 15% pentru a face creditul de achiziție a unei locuințe mai accesibil și a răspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a rămas constantă pe parcursul anului trecut.

Ne-am luat un orizont de timp de şase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele
ipotecare, suficient pentru a observa evoluția dar și particularitățile solicitărilor de dare în plată primite.

Aşteptăm curând şi clarificările Curții Constituționale în ceea ce priveşte aspectele potenţial neconstituţionale ale Legii Dării în Plată”, declară Ștefan Radu, Director Dezvoltare Produse Retail.

În cazul creditelor de investiții imobiliare și a celor de consum garantate cu ipotecă, condițiile de acordare rămân nemodificate, suma acordată neputând depăși 65% din valoarea evaluată a imobilului adus în garanție.

Pentru toate creditele garantate cu ipotecă, mai puțin cele de consum, perioada maximă de rambursare nu va putea depăși 30 de ani. Creditele de consum garantate cu ipotecă vor putea fi rambursate ca și până acum, pe o perioadă de maxim 5 ani.

(1) în cazul în care clientul alege să încheie o asigurare de viaţă de grup la NN Asigurări de Viaţă S.A.

Taguri: lege darea in plata  BRD Groupe Societe Generale  Curtea Constitutionala  credite ipotecare  ING Bank  BT  Banca Transilvania  ROBOR  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  credite noi  BT Capital Partners  darea in plata  myBRD  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii

cosmin
diversiunea BNR-ului si a bancilor
Cei care au mintit ca va fi dezastru cu creditarea daca se aproba legea darii in plata ar trebui sa plateasca. De s-ar aproba si legea CHF....

Alex
ing
ING a renuntat la parteneriatul cu mastercard si pentru persoane juridice.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii