ING system failure | Ultima Ora

ING are iar probleme cu Home Bank (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-11-09 15:15

ING are iar probleme cu functionarea serviciului de online banking, Home Bank, la doar o luna de la incidentul major din 8 octombrie, cand si-a lasat 7.000 de clienti fara bani pe carduri, dupa ce le-a luat de doua ori valoarea platilor la POS-urile magazinelor si retragerile de numerar efectuate pe parcursul a doua zile de week-end.

Dupa ce au aflat ce s-a intamplat, clientii ING s-au bulucit pe Home Bank pentru a afla daca mai au sau nu bani pe carduri, astfel ca din cauza suprasolicitarii aplicatia nu a functionat optim timp de mai multe ore, iar situatia a revenit la normal abia a doua zi.  ING a fost amendata de ANPC pentru acest incident. (vezi aici detalii)

Astazi, in jurul orei 14, pe site-ul ING.ro era afisata, la starea serviciilor, “disponibilitatea partiala” a aplicatiilor ING Home Bank web si ING Home Bank mobile.

Pentru restul serviciilor bancii, respectiv tranzactiile cu cardul la ATM-uri, la POS-urile comerciantilor si online, precum si Call Center-ul, indicatorul era verde, adica servicii functionale.

"Iar nu va functioneaza Home Bank-ul. Aproape saptamanal aveti astfel de probleme", s-a plans un client, pe pagina Facebook a ING.

ING are in ultimul timp frecvente probleme de functionare a aplicatiei Home Bank, dupa incidentul major din septembrie 2016, cand intreg sistemul informatic al bancii nu a functionat timp de aproape o zi din cauza afectarii serverelor din centrul de date in urma simularii unui exercitiu de stingere a incendiilor. (vezi aici detalii)

ACTUALIZARE

ING a anuntat, in jurul orei 17, ca aplicatia Home Bank  a redevenit functionala.

Dar cum se intampla de regula dupa aparitia unor probleme, banca a anunta ca va derula o operatiune de mentenanta a aplicatiei Home Bank, astfel ca aceasta nu va functiona in aceasta noapte.

Iata anuntul ING:

"Va anuntam ca sambata, 10 noiembrie, in intervalul 00:00 – 05:00 a.m. vom desfasura un proces de mentenanta programata. In acest interval, serviciile ING Home’Bank, ING Business si website ing.ro vor fi partial disponibile."

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii