BANCI | Cariera

Inca un presedinte de banca nu a reusit sa treaca interviul cu durul Nicolae Cinteza de la BNR: Enzo Pellegino, de la Intesa Sanpaolo Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-03 09:25

Dupa ce in 2012, Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din cadrul BNR, a refuzat sa aprobe numirea lui Alexandre Maymat la conducerea BRD, acum un alt bancher s-a lovit de intransigenta „durului” de la banca cetrala: Enzo Pellegrino (foto), 57 de ani, nu a reusit sa treaca testul pentru a prelua functia de sef al subsidiarei locale a Intesa Sanpaolo Bank.

Pellegrino a venit la Intesa Romania in urma cu 2 ani, in mai 2012, in functia de director general ajunct, responsabil de creditare (chief lending officer), dupa ce anterior a condus, timp de 1 an, o mica subsidiara din Italia a Intesa specializata in consultanta in sectorul agricol – Agriventure.

Anterior, in 2010, Pellegrino a ocupat, timp de 5 luni, functia de responsabil de marketing pe zona IMM-urilor la Intesa Sanpolo Bank

Inainte de a ajunge la Intesa, Pellegrino a fost director general ajunct la o casa de economii din regiunea Romagna, Cassa dei Risparmi di Forli, functie pe care a detinut-o 1 an si 5 luni, dupa ce timp de peste 6 ani a fost director adjunct la o mica banca regionala italiana, Banca dell'Adriatico.

Asadar, pare evident ca CV-ul lui Pellegrino a reprezentat un handicap pentru acesta in momentul in care a intrat pe usa cabinetului lui Cinteza pentru interviu, la finalului anului trecut, dupa ce conducerea Intesa l-a propus sa preia conducerea subsidiarei din Romania, pentru a o revigora dupa pierderile mari suferite in ultimii 3 ani.

In comunicatul Intesa prin care a fost anuntata numirea lui Pellegrino la conducerea bancii locale, in octombrie 2013, se preciza ca acesta avea experienta in Romania si in calitate de membru in Consiliul de Administratie, in perioada 2001-2003, al West Bank Romania, o mica banca italiana din Arad integrata ulterior in grupul Intesa.

Banca mai preciza ca Pellegrino este absolvent şi fost profesor al Universitatii Bocconi din Italia si are o experienţă de peste 30 de ani în diferite bănci din Italia mai ales în sectorul comercial şi de creditare.

Iata insa ca experienta de 30 de ani nu a fost suficienta pentru a prelua Intesa Romania, Nicolae Cinteza avand probabil asteptari mai mari de la un conducator de banca.

Un nou catindat: Marco Capellini

In consecinta, Pellegrino s-a retras in functia de director ajunct, iar italienii au decis sa incerce cu un nou „catindat”, in persoana lui Marco Capellini.

Intesa Sanpaolo Romania a transmis un comunicat in care se spune ca „Grupul îsi mentine si intentionează să-si întărească prezenta în România, iar în acest scop a fost numit începând cu 1 martie 2014 un nou Director General, Marco Capellini (fiind în curs de autorizare la BNR).

În ultimii 3 ani, a fost Vice Presedinte al Comitetului Executiv si Director General Adjunct la Banca Intesa Belgrad, banca numărul unu din Serbia. Marco Capellini cunoaste foarte bine piata bancară românească, el întorcându-se din nou în România după un mandat de succes de 3 ani (2003-2006), în calitate de Director General si membru al Consiliului de Administratie al fostei Sanpaolo IMI Bank România SA.”

Problemele la nivelul conducerii subsidiarei Intesa din Romania reflecta, de fapt, planurile neclare ale grupului italian in Romania. In timp ce comunicatele oficiale afirma ca se doreste intarirea prezentei in Romania, din planul de afaceri pe urmatorii patru ani publicat recent de grup se intelege ca intentia este, de fapt, de a restructura banca din Romania in vederea vanzarii.

In planul de afaceri se arata ca Intesa Sanpaolo a decis sa-si revizuiasca si sa-si repozitioneze prezenta in tari in care nu dispune de o pozitie pe piata suficient de importanta sau care se afla intr-o situatie dificila, cum ar fi Romania, Ungaria, Rusia, Slovenia, Bosnia si Albania, a anuntat recent banca italiana, cu ocazia prezentarii rezultatelor anuale.  Vezi aici detalii

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD

BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data de 6 martie 2023, sub rezerva aprobării Băncii Naționale a României, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Ea îl va înlocui detalii

Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 10 ianuarie 2023, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, anunta ARB intr-un comunicat, in care adauga: Conducerea detalii

Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania

Mihaela Ioniță se alătură echipei ING Bank România începând cu data de 1 ianuarie 2023, urmând să preia poziția de Director de Resurse Umane și membru în Comitetul Executiv al băncii, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii